finále
30.03.2019 21:05 CET
0 : 0
4:1 pen.
(0:0, 0:0)

Reportáž

Vítězem Coupe de la Ligue se stal Racing Štrasburk, ve finále porazil na penalty Guingamp

Vítězem francouzského ligového poháru v sezoně 2018/2019 se po dramatickém penaltovém rozstřelu stal Racing Štrasburk. Na stadionu Villeneuve-d'Ascq v Lille proti sobě stanula dvě velká překvapení, tedy Štrasburk a Guingamp, který v Ligue 1 bojuje o záchranu. Diváci za celých devadesát, respektive sto dvacet minut hry branku neviděli, takže rozhodnout musela loterie zvaná penalty a v rozstřelu byli úspěšnější Alsasané se čtyřmi přesnými zásahy oproti jedné trefě soupeře.

Racing Štrasburk si proklestil cestu do finále přes Lille, Marseille, Lyon nebo Bordeaux, zatímco Guingamp postupně odstavil ze hry Angers, Nice, obhájce PSG nebo Monako.

Zápas byl od začátku hodně vyrovnaný, oba celky se prakticky neměly čím překvapit. Štrasburk byl v úvodních minutách možná trochu aktivnější, nicméně s první gólovkou přispěchal v 17. minutě Guingamp, jmenovitě Thuram, jehož střela řádně protáhla brankáře Kamaru. Zápas sice nepostrádal herní tempo, ale s dalšími příležitostmi už to bylo horší. Až ve 41. minutě práskl do balónu Martínez, ale gólman Caillard vůbec zasahovat nemusel, neboť balón skončil hodně vedle. První poločas branku divákům nenabídl a nezbývalo doufat, než že ve druhém dějství se obě mužstva polepší.

A rozhodně se polepšila. Finále Coupe de la Ligue začalo být konečně zajímavější a šance střídala šanci. V 55. minutě musel Kamara zasáhnout po přízemní Benezetově ráně a Thomasson po zpětné přihrávce uvnitř vápna trestuhodně netrefil branku. Větší přesnost scházela i Ajorquemu a na druhé straně vyrazil Caillard nebezpečný dalekonosný pokus.

S blížícím se koncem utkání nechtěla ani jedna strana riskovat a utkání pomalu, ale jistě přešlo do svého prodloužení. Nově přidaných 2x30 minut nepřineslo žádnou větší příležitost a bylo čím dál jasnější, že o novém vítězi Coupe de la Ligue rozhodnou pokutové kopy.

Dramatickou loterii zahájili hráči Štrasburku, jako první se ke značce postavil Prcić a nezaváhal. Guingamp však hned při prvním pokusu neuspěl, Mendy branku překopl a Štrasburk se dostal do vedení, které už nepustil. Ve druhé sérii skórovali oba střelci, avšak ve třetí Rodelin z Guingampu nepřekonal Kamaru. Carolemu pak ve čtvrté sérii stačilo nekompromisně napálit míč do sítě a bylo hotovo. Společně se svými spoluhráči mohl slavit zisk cenné trofeje. Štrasburk ji získal poprvé od roku 2005, kdy opanoval stejnou soutěž.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Thelvin

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele