Reportáž

Paris Saint-Germain vyhrál ligový pohár

Tak přecejen něco co se může v hlavním městě Francie oslavit. Paris Saint-Germain totiž ve finále Ligového poháru udolal Racing Lens a získal tak cennou trofej. O vítězství rozhodl až v poslední minutě utkání Mendy, který se trefil z penalty. Utkání otevřel šancí střelec pařížanů Pauleta, jenže jeho skákavý pokus srazil svým lehnutím do rány Adama Coulibaly mimo. Za pár minut byl však útočník PSG štastnější. Chantomův střílený centr tečovali beci Lens k ke zkušenému Portugalci, ten se z dvanácti metrů nemýlil a poslal míč přes Ronana Le Croma až do sítě - 0:1. Mezitím Lens přišlo o Rémyho, který si poranil koleno a ani ne po patnácti minutách musel být střídán. Potom přišel čas pro brankáře PSG. Mickael Landreau nejprve akrobaticky zlikvidoval pokus Maoulidy a hned nato nohama šťasntě srazil střelu Monterrubia. Na konci poločasu mohl pařížanům dodat klid Amara Diane, jenže ani jeden z jeho dvou pokusů v síti Racingu neskončil. Po poločasu tedy skončil 0:1 díky Pauletovi. Po první půli tedy měli hráči PSG nakročeno ke třetímu zisku tohoto poháru. Předtím jej získali v letech 1995 a 1998. Na začátku druhé půle jim však bylo velmi horko. Nejprve po pěti minutách z obrovské šance hlavičkoval Carriere jen do Landreaua, který míč vyrazil ani nevědel jak. Jenže o dvě minuty později se Lens přecejen dočkalo. Kevin Monnet-Paquet centroval, Maoulida míč tečoval k Eriku Carrierovi a ten ho usměrnil za záda brankáře PSG - 1:1. Hráči Lens vycítili šanci získat vedení. Monterrubio se dostal volný k míči a jeho volej bohužel pro něj narazil jen na připraveného Landreaua. Maoulida se hned nato dostal úplně volný k hlavičce, jenže branku těsně netrefil. A jak dobře známe, nedáš - dostaneš. Běžely už nastavené minuty a každý na Stade de France už asi počítal s prodloužením. Peguy Luyindula naběhl do vápna, kde jej Vitorino Hilton nešikovně srazil k zemi. Rozhodčí neměl jinou možnost, než písknout do píšťalky a ukázat na penaltový puntík. Míč si vzal Mendy a proměněnou penaltou vystřelil zachraňujícímu se PSG Pohár UEFA!

Autor: Michäel März / football365.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

no ASPOŇ něco

Reagovat
smazaný uživatel

presne

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim že by ten pohár radši vyměnili za záchranu v lize.

Reagovat
smazaný uživatel

tohle je lepsi a v lize se zachranej odhaduju to na 14 misto

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele