čtvrtfinále
29.02.2024 20:45 CET
1 : 3
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Jésah Ayessa soupeří o míč s Aminem Gouirim (© AFP)

Bourigeaud znovu pálil ostrými, po gigantovi jeho formu okusil i pohárový outsider

Rennes zvítězilo ve čtvrtfinále Coupe de France na hřišti v Saint-Étienne proti Le Puy-en-Velay 3:1. V první půli poslal favorita do vedení Arthur Theate, na kterého krátce po změně stran navázal Benjamin Bourigeaud. Sympaticky hrající outsider se sice v 61. minutě dočkal kontaktní trefy, nicméně poslední slovo měl opět kapitán hostí, čímž napodobil své nedávné představení proti AC Milán v Evropské lize a potvrdil, že momentálně prožívá produktivní období. K dalšímu zdramatizování už nedošlo, a tak historické tažení trpaslíka skončilo mezi osmi nejlepšími týmy.

Hráči Rennes si procházeli jedním ze svých nejpovedenějších období v posledních letech, když z předchozích 12 soutěžních klání hned 10x vyhráli. V Evropské lize ovšem ani tato fantastická forma nestačila na postup přes AC Milán, o trofej však červenočerní stále bojovali alespoň v domácím poháru. V něm navíc narazili na velmi přijatelného soupeře až ze čtvrté úrovně francouzské ligové kopané.

A právě favorit z Ligue 1 vstoupil do utkání tím nejlepším možným způsobem, když se už v deváté minutě prosadil hlavou po rohovém kopu Theate. Červenočerní byli i nadále nebezpečnějším týmem, ve 23. minutě mohl zvýšit vedení Bourigeaud, jeho volej ale těsně minul levou tyč. Po půlhodině hry se k první větší šanci osmělili také hráči v modrých dresech, tvrdá pumelice od kapitána Mehdiho Beneddineho ovšem mířila nad. Le Puy Foot bylo v závěru první půle vyrovnaným soupeřem, branku se mu však vstřelit nepovedlo.

Klub z Bretaně měl skvělý vstup i do druhého dějství, když po faulu Salima Akkala v pokutovém území zahrával penaltu. K té se postavil Bourigeaud a tvrdou ranou o břevno navýšil náskok svého týmu. V 56. minutě mohl již definitivně rozhodnout Amine Gouiri, který ovšem z bezprostřední blízkosti branku trestuhodně přestřelil. I v bitvě velkého favorita s outsiderem se prokázalo pravidlo nedáš, dostaneš. Po hodině hry totiž snížil na rozdíl jednoho gólu Bryan Adinany, jenž po přihrávce za obranu přeloboval ležícího brankáře. Naděje Auvergne však v závěru potopil hráč zápasu Bourigeaud, který si ve vápně soupeře narazil míč s Arnaudem Kalimuendoem a placírkou k levé tyči rozhodl o výhře červenočerných.

Rennes tak podle očekávání čtvrtfinále zvládlo a na hřišti čtvrtoligového celku si zajistilo postup.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele