čtvrtfinále
10.02.2022 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Randal Kolo Muani (© AFP)

Nantes přetlačilo druholigovou Bastii a prošlo do semifinále Coupe de France

Druholigová Bastia neodvedla ve čtvrtfinále Coupe de France vůbec špatnou práci, především v prvním poločase ukázala, že její postup mezi osmičku nejlepších se neudál pouze vlivem náhodných okolností, přesto nakonec dál prošlo favorizovanější Nantes. "Kanárci" zkraje utkání proměnili pokutový kop zásluhou Ludovica Blase, následně se trefil ještě Randal Kolo Muani.

Hůře snad do duelu Bastia nemohla ani vstoupit. Už po pár sekundách se do jeho pokutového území natlačil Kolo Muani, dostal se tam do šprajcu s vracejícím se Guidim a Sainatim, druhý jmenovaný dle názoru sudího Gautiera opravdu fauloval, takže se kopala penalta. K té se jako exekutor postavil Blas, který se v koncovce nezmýlil a svou dělovku nasměroval pod břevno.

Korsický celek mohl velmi záhy srovnat stav, Santelli se však možná šance zalekl natolik, že střelu nasměroval z vyložené pozice pouze do rukavic gólmana Descampse. A ve 27. minutě byl velmi blízko skórování i Vincent, avšak po jeho zakončení se pouze zatřásla tyčka za gólmanem Descampsem. Pak se zase osmělil Santelli, lehce ho ovšem Descamps vychytal.

Ani po přestávce se Bastia nevzdávala naděje na odpověď, tentokráte se ale do gólových možností nepropracovávala tak často. Naopak Nantes soupeři ukázalo, jak efektivně svoje příležitosti umí proměňovat, a v 71. minutě mu zasadilo i druhou ránu. Centr zleva od Blase brankář Placide vyrazil pouze k nohám Kola Muaniho, jehož dorážka nemohla být neúspěšná.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele