čtvrtfinále
21.04.2021 21:10 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Wissam Ben Yedder (© AFP)

AS Monako si zahraje semifinále Coupe de France, v Lyonu vyhrálo 2:0

Fotbalisté Monaka pokračují ve vynikající sérii zápasů a dobrou formu z Ligue 1 si přenesli i do Coupe de France. Na hřišti svého rivala Lyonu zvítězili 2:0 a postoupili do semifinále této soutěže. Knížata tak mohou stále pomýšlet na zisk dvou trofejí, protože v lize je dělí od prvního místa jen dva body. V Lyonu se všechno podstatného odehrálo až po změně stran a rozhodujícím okamžikem bylo vyloučení Diomandého, po kterém následovaly branky Ben Yeddera a Vollanda.

Hodně se spekulovalo o tom, v jakých sestavách oba soupeři nastoupí a také o tom, jak čtvrtfinále pohárové soutěže pojmout, protože oba v Ligue 1 bojují o titul a nesmějí ztrácet. Změny v jedenáctce nakonec udělal jak Rudi Garcia, tak i Niko Kovač.

Utkání vedla sudí Frappartová a od začátku měla co dělat, aby krotila tvrdší hru obou mužstev. Za prvních deset minut rozdala hned tři žluté karty. Teprve ve 12. minutě přišla první vážnější šance na straně Lyonu, ale Bardův pokus vyrazil na rohový kop Majecki. Brankář Monaka šel do akce i o pár minut později, kdy znovu fantasticky zlikvidoval střelu Paquety. Sudí Frappartová byla hodně zkoušená, ale nenechala si nic líbit, ve 23. minutě dostal za nemístné poznámky na lavičce červenou kartu Rudi Garcia a svůj tým tak dirigoval po zbytek zápasu z tribuny.

Po půlhodině tlak Lyonu gradoval a vyústil ve velké šance, které pokaždé skončily na brankové konstrukci. Postupně pálili do tyčí Cornet s Marcelem a rána Caquerta se otřela o břevno! Těchto šancí museli Les Gones bezpochyby litovat, protože ve druhém poločase se vše od základu změnilo.

Na začátku druhé půle nechal Diomandé nohu příliš vysoko, karatistickým kopem zasáhl hlavu soupeře a následovala druhá žlutá karta a pokutový kop pro Knížata. Wissam Ben Yedder v pohodě proměnil a Monako bylo na koni.

A netrvalo to dlouho a zápas byl definitivně rozhodnut druhou brankou. Nejprve Ben Yeddera vychytal Pollersbeck a o chvíli později Kevin Volland tvrdou ranou pod břevno zaskočil domácího brankáře - 2:0 pro Monako. Lyonu se hra totálně sesypala a v oslabení na dva zásahy nedokázal Garciův tým vůbec reagovat. V nastavení ještě odmítl třetí gól Slimani, ale to už nebylo důležité. Monako postoupilo do semifinále a v závěru sezony potvrdilo vynikající formu. Oba týmy se ještě jednou utkají 1. května v rámci Ligue 1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele