finále - odveta
29.05.2022 19:00 CET
1 : 1
4:5 pen.
(0:0, 1:1)

Reportáž

Radost hráčů Auxerre (© AFP)

ASSE odvetu s Auxerre nezvládlo, po rozstřelu sestupuje do Ligue 2

Les Verts šli v prvním zápase do vedení už po čtvrthodině, jenže v závěrečné desetiminutovce dokázal soupeř vyrovnat. Jediná neproměněná penalta nakonec rozhodla o tom, že si Les Diplomates poprvé od sezony 2011/2012 zahrají mezi elitou. Pochopitelně k velké radosti klubové legendy Guye Rouxe.

Během prvního utkání se dokázali střelecky prosadit Zaydou Youssouf a Gaëtan Perrin. Tentokrát se jako první osmělil Denis Bouanga, avšak mířil přímo do středu brány, takže pro Donovana Léona žádná složitost. Útočník ve službách ASSE se v 7. minutě dostal k další střele zpoza šestnáctky. V tomto případě jej pobídnul kolega Adil Aouchiche, avšak gólman si prostor u levé tyče pohlídal.

Teprve potom si připsali na konto střelecký pokus hosté. Jmenovitě to byl Hamza Sakhi, kdo ovšem zařízení netrefil. Po dvaceti minutách hry už musel Paul Bernardoni zasahovat proti nepříjemnému zakončení Alexise Trouilleta. Hned po rozehrávce se připomněl Wahbi Khazri, jenže jeho střela byla zblokovaná.

Po půlhodině hry nejprve minul znovu Trouillet a po něm si na muži v rukavicích vylámal zuby Aouchiche. V závěru poločasu to ještě zkusil Birama Touré, nicméně přestřelil. Hned po změně stran našel Hamouma svým centrem Bouangu, který hlavou mezi tři tyče nezacílil. Sakhi to pak zkusil z přímého kopu. Úspěšný rovněž nebyl.

V 51. minutě se svěřenci Jean-Marca Furlana už dočkali. Mathias Autret centroval na hlavu aktivního Hamzy Sakhiho, jehož hlavička skončila v pravém horním rohu - 0:1. Za deset minut mohl odpovědět Romain Hamouma, kdyby si v dobré pozici počínal přesněji. V 67. minutě přešli hráči Auxerre do rychlého protiútoku, který z pravé strany malého čtverce nezakončil podle představ Gauthier Hein.

Čtvrthodiny před koncem řádné hrací doby nejprve Enzo Crivelli se svou hlavičkou neuspěl, nicméně při následném rohovém kopu se zblízka stejnou částí těla prosadil Mahdi Camara - 1:1. V závěru ještě Léon vychytal jak Arnauda Nordina, tak Denise Bouangu. Muselo se tedy do prodloužení. V jeho první části minuli Autret a střídající Alexandre Coeff, zatímco Nordin nepřelstil pozorného brankáře.

Ve druhé části už byla hra opatrnější, nicméně znovu to byl Arnaud Nordin, kdo si na konto stihnul připsat jedno ohrožení hostující svatyně. Při penaltách hned v první sérii zaváhal Ryad Boudebouz, jelikož Donovan Léon jeho úmysl přečetl. Jinak proměnili Rémy Dugimont, Arnaud Nordin, Jubal Júnior, Miguel Trauco, Gaëtan Perrin, Assane Dioussé, Gaëtan Charbonnier i Denis Bouanga. Při vyvrcholení zachoval chladnou hlavu malijský kapitán Birama Touré, čímž odstartoval postupovou euforii.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele