finále - 1. zápas
26.05.2022 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Saint-Étienne (© AFP)

První část baráže hlavní otázky nerozluštila, St. Étienne přišlo o výhru nad Auxerre v závěru

O záchranu usilující St. Étienne první barážové střetnutí neodehrálo vůbec špatně. Prakticky po celou dobu drželo jednogólový odstup od Auxerre, usilující po deseti letech o návrat do Ligue 1, nicméně po trefě Zaydoua Youssoufa se Les diplomates přece vzchopili a vyrovnali zásluhou Gaëtana Perrina. Ve finále se každopádně plichta jevila jako spravedlivý rezultát.

St. Étienne vstoupilo do utkání aktivněji, možná že jeho soupeř vykazoval přílišný respekt a takový přístup předznamenal vedení hostů. Už ve 3. minutě si vytvořili opravdu slušnou šanci prostřednictvím aktivního Nordina, z pravé strany vyslal centr do šestnáctky, na nějž si sbíhal Aouchiche, jenž se ocitl sám před brankářem Léonem, ale na merunu o kousek nedosáhl, a tak ho zásadně neohrozil. V 15. minutě již nicméně došlo na úvodní změnu skóre tohoto zápasu.

Aouchiche dostal ve středu pole příliš volného prostoru, pronikl celkem snadno do blízkosti pokutového území, balón posunul doprava na Youssoufa, jenž se rozhodl zakončit levačkou, a byť jeho střela nebyla ani náhodou prudká, zapadla, trochu překvapivě, na vzdálenější tyčku, k níž se Léon jen marně natahoval. Až tento moment Auxerre přece vybudil k potřebné větší aktivitě, ve 24. minutě se pokoušel o srovnání stavu Autret, který se snažil z přímého volného kopu překvapit gólmana Bernardoniho tvrdým zakončením, míč však byl vyražen do zámezí.

A o pár chvil později si domácí vytvořili ještě lepší možnost, to když bránící Trauco prohrál hlavičkový souboj s Charbonnierem, na toho následně vyslal přihrávku Autret, a Bernardoni musel celý požár hasit perfektním zákrokem. V závěru půle mohli naopak Les Verts vedení pojistit, avšak Bouangu vychytal Léon a ani Crivelli s Nordinem následně z dorážky nedostali míč za brankovou čáru. Auxerre nepříjemnou situaci přežilo s opravdu notnou dávkou štěstí.

Po obrátce se jako první ozval i nadále hladový Autret, jehož dělovka zpoza vápna doplachtila až na boční síť. Na opačné polovině hrací plochy se pak snažil dostat ASSE do větší pohody Camara poté, co stoper Pellenard ztratil trestuhodně balón, nicméně přízemní pokus skončil jen vedle brány. V 86. minutě se nakonec burgundský výběr přece dopracoval aspoň k remíze, protože Bernardoni nezachytil na bližší tyči pumelici střídajícího Perrina po pasu od Tourého.

Autor: Patrik Sandev / lequipe.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele