Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

semifinále
19.12.2023 19:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Manchesteru City (© AFP)

City pokračují v cestě za další trofejí, Urawa nebyla pro šampiona z Evropy těžkou překážkou

Manchester City si v semifinále mistrovství světa klubů splnil povinnost, když porazil Urawu 3:0, a zajistil si tak místo ve finále. Houževnatá obrana japonských Red Devils vydržela ustát nátlak favorita jen něco málo přes 45 minut, než přišel vlastní gól Mariuse Höibratena. Outsidera tato trefa položila, což vedlo k dalším dvěma inkasovaným brankám po změně stran. Citizens jsou tak už pouze jeden krok od zisku premiérového titulu z klubového mistrovství. Ve finále si to rozdají s brazilským Fluminense.

Manchester si v nabitém programu procházel na své poměry menší krizí, jelikož z předchozích pěti zápasů v Premier League vyhrál pouze jednou, a to proti nováčkovi z Lutonu. Alespoň částečně si mohli svěřenci Pepa Guardioly spravit náladu na klubovém mistrovství světa, kam přijížděli jako největší favorit. Do cesty se jim v semifinále postavila Urawa vedená Maciejem Skoržou. Polský trenér už jednou svého španělského soka na lavičce Citizens zdolal, v roce 2008 totiž dovedl Wislu Kraków k památnému dílčímu úspěchu nad Barcelonou v předkole Ligy mistrů.

Již od prvních minut bylo zřetelné, který z týmů bude v zápase udávat tempo hry. Hráči Manchesteru City kontrolovali míč na svých kopačkách a postupnou kombinací se snažili o ohrožení soupeřovy branky. Japonská defenziva však neustávajícímu tlaku dlouho odolávala, a tak se o první střelu mezi tři tyče postaral až po půlhodině hry Matheus Nunes. Nejen tento, ale i další pokus 25letého Portugalce však pohotovými zákroky zneškodnil Šusaku Nišikawa. Nerozhodný stav se ale přece jen měnil v závěru první půle, když si přízemní centr aktivního Nunese srazil do vlastní sítě Höibraten.

Zdvojnásobit vedení anglického celku se několik minut po návratu na trávník podařilo Mateu Kovačičovi, jenž zužitkoval perfektní asistenci za obranu od Kyla Walkera. Dlouho na sebe nenechala čekat ani třetí přesná trefa Citizens, o kterou se před hodinou hry postaral skákavou střelou k pravé tyči Bernardo Silva. Za rozhodnutého stavu se úřadující vítěz Ligy mistrů nikam nehnal a zbytek utkání dohrával v ohromné pohodě s vědomím toho, že Urawa za celých 90 minut ani jednou nevystřelila mezi tři tyče.

Manchester City tak překvapení nedopustil a zajistil si postup do finále. Tam se v pátek střetne s Fluminense. Urawa změří ve stejný den síly s Al Ahly v bitvě o třetí místo.

Autor: Livesport.cz / Marek Tomaštík

Komentáře (22)

Přidat komentář
diastan

1:3

Reagovat
Kinky7

Skoro jo

Reagovat
eder

Go Urawa Go!

Reagovat
Moshe Dajan

škoda, že ne proti Orawě

Reagovat
Pablos

Tohle vůbec někdo sleduje ?

Reagovat
eder

Ty jo ten Guardiola musí být fakt dost dobrý trenér, když porazí i Urawa Red Diamonds...

Reagovat
freeSanchinho

Mají štěstí že uz tam nehraje Karlsson ještě by dostali

Reagovat
El Cid z City

Jo.Já.

Reagovat
Shevchenko

Těch 5 fanoušků City asi jo.

Reagovat
freeSanchinho

Reagovat
LyEX

Pozerám hej, fanúšikovia United a Milána tieto medzinárodné zápasy už môžu sledovať uvoľnene bez stresu a tlaku niekoľko rokov a ešte určite niekoľko budúcich

Reagovat
Jordi Alba

Zrovna tenhle sranda turnaj mě nezajímal ani když tam byla Barcelona.

Reagovat
El Cid z City

Mě docela zajímalo jak si povedou Saudové, když to má být top 5 liga, a Cristiánovi chtěj za góly v ní fanoušci dávat Ballon d'orr. Střetnutí s brazilským mistrem je zajímavou konfrontací, toť vše.

Reagovat
Shevchenko

S Fluminense hrál egyptský tým, který Saúdové nedokázali porazit.

Reagovat
El Cid z City

To je ta slavná Saudská liga.

Reagovat
LyEX

Tie časy si pamätám už len rozmazane

Reagovat
Jordi Alba

To my všichni.

Reagovat
Shevchenko

Jojo přesně tak, a třeba se z toho udělej

Reagovat
LyEX

Porozmýšľam ešte, ale aspoň mám na čom

Reagovat
Kinky7

Samozřejmě

Reagovat
Vopi11

Pravidelně mě zajímá měření sil mezi Evropou a Jižní Amerikou, zbytek nuda

Reagovat
diastan

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele