Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

čtvrtfinále
04.02.2023 15:30 CET
1 : 1
3:5 pen.
(0:0, 1:1)

Reportáž

Nasser Al Dawsari v souboji s Jalalem Daoudim (© AFP)

Wydad do semifinále MS klubů nepostoupil, Al-Hilal ho přetlačil po penaltovém rozstřelu

Wydad měl postup do semifinále MS klubů na dosah. Marocký pořadatel turnaje a vítěz Ligy mistrů z afrického kontinentu držel do závěru druhé půle díky Ayoubovi El Amloudovi těsné vedení, Al-Hilal však z penalty korigoval zásluhou Mohammeda Kannoa. A saúdskoarabský celek, vítěz asijské Ligy mistrů z roku 2021, poté zvládnul kopy ze značky pokutového kopu.

V 19. minutě se poprvé rozvlnila síť na stadionu v Rabatu, Bouhra svým pasem pobídl před prázdnou bránou Daoudiho, ten si ale nepohlídal svou pozici, takže tato trefa nebyla uznána vlivem ofsajdu. V 52. minutě již každopádně Wydad gólově udeřil v souladu s pravidly. Po centru Daoudiho z rohového čtvrtkruhu si bránící Ighalo nepočínal šikovně, v podstatě totiž míč pouze prodloužil za sebe k zadní tyčce, odkud pak nehlídaný El Amloud snadno zacílil.

Dlouho marocký výběr držel postupový výsledek, jenže závěr klání pokazil. V 89. minutě se jeho sok dostal k vyrovnání z pokutového kopu, který byl nařízený za hru rukou. Attiat-Allah byl tím hříšníkem, jenž se ve vlastním vápně dopustil přestupku poté, co se ho snažil obhodit chytře Saud Abdulhamid. Jabrane si hodně pustil pusu na špacír, sudímu Ivanovi Cisnerosovi hned dvakrát vyčinil, inkasoval dvě žluté karty a následnou červenou, takže navíc Wydad byl na hrací ploše v oslabení. Penaltu následně bez větších obtíží proměnil Mohammed Kanno.

V prodloužení se každopádně síly na hřišti vyrovnaly. Autor druhé trefy střetnutí Mohammed Kanno fauloval ve středu pole El Hassouniho, vyfasoval osobní trest v podobě žluté karty, a protože už jednu inkasoval ve druhém poločase, pakoval se i on předčasně pod sprchy. Mač nakonec dospěl do penaltového rozstřelu a v něm byl úspěšnější asijský soubor. Attiat-Allah podtrhl špatný den, jako jediný neskóroval, zatímco hráči Al-Hilalu se ani jednou nezmýlili.

Autor: Patrik Sandev / fifa.com, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele