Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

semifinále
07.02.2023 20:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Salem Al Dawsari (© AFP)

Al-Hilal prolomil brány semifinále! Na MS klubů přetlačil Flamengo a bude hrát o prvenství

Ve finále MS klubů uvidíme teprve třetího asijského finalistu v historii. Stal se jím Al-Hilal, který se po dvou čtvrtých místech na turnaji z let 2019 a 2021 probojoval při své třetí účasti do boje o zlato. Flamengu přitom oplatil přes tři roky starou porážku. Tehdy se z postupu ze semifinále radoval právě jihoamerický klub, v tomto měření sil však neprožil povedený den.

Al-Hilal vstoupil do utkání moc dobře. Matheuzinho ve vlastní šestnáctce drcnul do Vietta, který se skácel k zemi, a sudí Kovacs sice se zpožděním, ale přece nařídil pokutový kop. A k němu se pak postavil Salem Al Dawsari, jehož střelu sice gólman Santos vystihl, nicméně při cestě do brány ji nezastavil. Vedení ovšem saúdskoarabskému celku nevydrželo moc dlouho.

Ve 20. minutě Matheuzinho ze středu pole přeposlal míč na pravou stranu, kde našel svého spoluhráče Pedra, a ačkoli jeho zakončení bylo vyprodukováno jakýmsi zvláštním způsobem, bylo především přesné, a tak gólman Abdullah Al Muaiouf na balón směřující na zadní tyčku do spodního rohu branky nedosáhl. První poločas následně přinesl ještě jednu změnu skóre.

Vietto vlétl do šestnáctky, dostal se do souboje s bránícím Davidem Luizem a Gersonem, a ač upadl, Kovacs na jeho svalení se na zem nereagoval. Musel nicméně do akce, když mu VAR poradil, aby se přece jal zkontrolovat celou situaci. A zjistil, že druhý jmenovaný Argentince zezadu opravdu hodně nešetrně přišlápl. Nejenže tak Flamengo znovu inkasovalo z penalty po další úspěšné exekuci Salema Al Dawsariho, zároveň se muselo vypořádávat s oslabením, protože Gerson byl za svůj faul potrestán i druhou žlutou kartu a červenou a byl vyloučený.

Ve druhém dějství pak brazilský výběr nenašel cestu za otočením stavu. Už v 59. minutě mu bylo hodně úzko, to když Marega pobídl nablízko Khalifaha Al Dawsariho, jenomže ten trefil pouze břevno. V 70. minutě již Al-Hilal přece jen gólově udeřil. Salem Al Dawsari, který si kromě dvou přesných zásahů zapsal i asistenci, svým jemným centrem našel Vietta, ten si pak počkal na správnou chvíli a pod břevno zavěsil. Flamengo stačilo v nastavení jenom snížit, to když Gabriel Barbosa vypálil z hranice šestnáctky, od stopera Janga se meruna odrazila před brankovou čáru až ke zcela volnému Pedrovi, a ten z vyložené pozice už neměl potíže zacílit.

Autor: Patrik Sandev / skysports.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Jason_

Reagovat
Benfica

To mal byt Wydad

Reagovat
hematop

Hned jsem si vzpomněl na Vidala a jeho kecy z kabiny, jak vypráší Real Ten týpek má fakt koule na ty předzápasové predikce....oh wait

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele