Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

o 3. místo
11.02.2023 16:30 CET
2 : 4
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Flamenga (© AFP)

Oslabené Al-Ahly těsné vedení neudrželo, Flamengo oslavilo na MS klubů bronzové medaile

Tři různí střelci, ale hned šest přesných zásahů. Tři penalty, dvě proměněné, jedna ne. A také jedna červená karta. Takový sumář měl souboj o bronz na MS klubů, který nakonec favorit z Flamenga zvládl lépe. Al-Ahly na každý pád rozhodně neodvedlo vůbec špatný výkon, jenom doplatilo na nedisciplinovanost v klíčových okamžicích, především v poslední čtvrtině duelu.

Už od samého startu utkání bylo na hrací ploše hodně živo. Již v 6. minutě se Varela chtěl v pokutovém území protlačit k míči, byl nicméně ostře podražen bránícím Maaloulem, a byť rozhodčí Ghorbal zprvu na pokutovou značku neukázal, po shlédnutí videa už tak učinil. Až v 11. minutě se k exekuci penalty dostal Gabriel Barbosa, který pohotově využil svou možnost.

Ve 26. minutě mohlo Flamengo svůj náskok navýšit. Centr de Arrascaety doputoval na zadní tyčku, odkud hlavou zacílil Pedro, a brankář Mohamed El Shenawy jen s vypětím všech sil zasáhl. Balón nicméně vyrážel pouze před sebe, nikým nehlídaný se přitom před ním objevil číhající Gabriel Barbosa, ten ale tentokráte odmítl skórovat a zamířil trestuhodně do zámezí.

Al-Ahly až do 37. minuty působilo vlastně neškodným dojmem, ukázalo ovšem jasně svému sokovi, jak efektivně proměňovat svoje šance. Maaloul rozehrál rohový kop pasem na hranici brankového území, tam si naběhl důrazný Ahmed Radwan a hlavou přelstil gólmana Santose. Nerozhodný stav nakonec vydržel do přestávky, po ní však o další zajímavé chvilky i nadále nebyla nouze. A v 56. minutě musel podruhé zásadněji do akce muž s píšťalkou z Alžírska.

Sice se rozmýšlel, zda bitvu Mohameda Sherifa s bránícím Thiagem Maiem je opravdu třeba posuzovat jako nedovolenou, ale nakonec usoudil, že ano. A protože k přestupku došlo již v šestnáctce, nařizoval již podruhé pokutový kop. Jenomže egyptský výběr se na koně nedostal. Maaloul mířil do spodního rohu brány, Santos nicméně jeho záměr vystihl a zdárně zakročil.

Avšak v 60. minutě Al-Ahly přece podruhé gólově udeřilo. Ahmed Radwan přebral přihrávku od Hamdiho Fathiho, podnikl pak odvážný výpad, účelně kličkoval a překonal Santose. Ani tenhle okamžik přitom jaksi favorizované Flamengo nevybudil. Situace na trávníku se ovšem rapidně změnila, když v 65. minutě Ayrtona Lucase zfauloval Khaled Abdel Fattah. Ghorbal si zase zběhl k monitoru, zjistil, že se jedná o zmaření zjevné brankové možnosti, a pravého beka Al-Ahly vyloučil. A oslabení poté brazilský soubor ztrestal hned třemi tvrdými direkty.

V 77. minutě se snažil vyboxovat míč do bezpečí Mohamed El Shenawy, jeho podnikání však nebylo vyloženě úspěšné, a tak z dorážky zvlnil síť pohotový Pedro. V 84. minutě se konala už potřetí v tomto střetu penalta. Ghorbala opět přivolával VAR, protože si všiml, že bránící Mohamed Hany hrál po teči Pedra ve vlastním vápně rukou, a Flamengo následně ze značky pokutového kopu rozradostnil Gabriel Barbosa, jenž znovu při provádění nezaváhal. Finální tečku za divokým mačem udělal Pedro, který se tak rovněž uvedl na listinu střelců podruhé.

Autor: Patrik Sandev / skysports.com, tn.nova.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele