Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

semifinále
18.12.2019 18:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Liverpool se proti Monterrey hodně nadřel, po výhře 2:1 ale postupuje do finále

Největší favorit MS klubů z Liverpoolu podstoupil dlouhou a náročnou cestu do Kataru, která se na jeho výkonu proti Monterrey zřejmě lehce projevila. Svěřenci trenéra Jürgena Kloppa sice drželi balón z více jak šedesáti procent, ovšem na druhou stranu je soupeř předčil ve střelách na bránu. Po svižnějším úvodu středečního zápasu se dlouho hrálo za nerozhodného stavu, v první nastavené minutě rozhodl o úspěchu Reds střídající Roberto Firmino.

Anglický vítěz uplynulého ročníku evropské Ligy mistrů se musel obejít bez klíčového obránce Van Dijka, který se vinou zranění nevešel ani na lavici náhradníků a na defenzivní činnosti to přeci jen bylo lehce znát. Monterrey se za svůj výkon v žádném případě nemusí stydět a k senzaci nemělo až zase tak daleko, v sobotu ho čeká souboj o třetí místo s Al Hilalem. Liverpool se v očekávaném finále s brazilským Flamengem pokusí vybojovat cennou trofej.

Přitom jasný favorit začal velmi dobře a krátce po deseti odehraných minutách se dostal z první vážnější akce do vedení. Egypťan Mohamed Salah ukázal svou genialitu, když i zády k brance vymyslel naprosto fenomenální kolmici pro rozběhnutého Nabyho Keïtu a čtyřiadvacetiletý záložník ve vyložené možnosti nezaváhal, svou tvrdou střelou z deseti metrů nekompromisně propálil brankáře Barovera.

Jenomže neuběhly ani další tři minuty a mexický klub senzačně srovnal. Argentinský kanonýr Rogelio Funes Mori stál ve správnou chvíli na správném místě po ráně Gallarda z levé strany šestnáctky a následném skvělém zákroku jednoruč od Alissona, zcela bez zájmu obrany protivníka si míč dostatečně rychle zpracoval a pak ho z hranice brankového území nasměroval po zemi přímo do bližšího spodního rohu.

Od tohoto okamžiku se čekal obrovský tlak Reds, jenomže ten nepřišel. Přesně v polovině úvodního dějství mířil Milner jen slabě do náruče připraveného Barovera. Vzápětí se na opačné straně chtěl prosadit Pabón, avšak proti němu vytáhl perfektní zákrok Alisson. Ani ne deset minut před výměnou stran se prezentoval krásnou nahrávkou do volného prostoru opět Pabón, nicméně brazilský gólman situaci přečetl a u balónu byl nejdříve.

Ve 43. minutě mohl podruhé v tomto střetnutí skórovat Keïta, jeho pohyb však vystihl bravurní Barovero a na poslední chvíli zabránil téměř jistému gólu. Pět minut po přestávce byl blízko k otočení vývoje Pabón, jeho úžasný přímý volný kop z pětadvaceti metrů směřující do bližší šibenice brilantně odvrátil do strany Alisson. Po necelé hodině hry se blýskl s výtečným sólem Keïta, ale tentokráte si v tváří tvář nepřišel na vynikajícího strážce branky Monterrey.

V 62. minutě se trefil do prostoru tří tyči Origi. Ze vstřelené branky se neradoval příliš dlouho, neboť se nacházel v ofsajdovém postavení. Když už se zdálo, že duel půjde do třicetiminutového prodloužení, dokázal skórovat Firmino. Osmadvacetiletý Brazilec ani ne po šesti minutách strávených na trávníku si po skvělé práci Salaha seběhl před branku na přihrávku Alexandra-Arnolda a ze tří metrů obstřelil bezmocného Barovera.

Autor: Viktor Sandev / fifa.com, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
Bandita_Harry

Ťažký zápas so šťastným koncom super že sme to zvládli aj v tejto zostave!

Reagovat
Largo

Reagovat
Y.N.W.A

jsem zvědavej, jestli bude na finále to nejlepší, nebo jestli se tam někteří jeli spíš kurýrovat - nic proti tomu samozřejmě

Reagovat
Bandita_Harry

No dúfam že áno hlavne obrana by mala nastúpiť v plnom zložení ak to bude možné, Alisson nás strašne podržal

Reagovat
DidusIneptus

A montereyáci neměli dalekou cestu do Kataru?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele