Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

semifinále
19.12.2018 17:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Real Madrid s Kašimou nezaváhal a potřetí za sebou postoupil do finále MS klubů

Kašima ani napodruhé na MS klubů nedokázala přejít přes španělského velikána z Realu Madrid a tentokráte měla k úspěchu mnohem dál než před dvěma lety v Jokohamě. Po sympatickém začátku inkasovala na konci první půle a ihned po výměně stran obdržela další dvě branky, hattrickem se blýskla velšská hvězda Gareth Bale. Následně sice japonský celek snížil, ale na více se již nezmohl.

Madridský klub se na této akci přiblížil ke svému třetímu titulu v řadě, a pokud se mu to opravdu podaří, tak se v historických tabulkách turnaje osamostatní na první pozici s celkovými čtyřmi triumfy. Přitom svěřenci trenéra Oiwa od samotného začátku jasně naznačovali, že se věhlasného rivala nebojí. Ve 4. minutě se mohli senzačně dostat do vedení po rohovém kopu Enda z pravé strany.

Centr přiletěl do brankového území a nabíhající Šoji jen o centimetry minul balón hlavou. Po polovině úvodního dějství musel ukázat svůj um belgický brankář Courtois, když skvěle vystartoval proti osamocenému Šoma Dojovi a zblízka ho vychytal. Výběr vedený Santiagem Solarim zlomil nápor protivníka minutu před poločasovou přestávkou.

Dosud nepříliš dobrý dojem jednoho z nejlepších klubů světa posledních let napravil Bale, jenž po nádherné narážečce s Marcelem vypálil z první na levé straně pokutového území a svůj přízemní pokus usměrnil z mírného úhlu k zadní tyči, od které se míč odrazil do sítě. Real vstoupil do druhé půle zcela v opačném gardu a svého protivníka doslova sevřel na jeho polovině. K navýšení náskoku byl velmi blízko ve 49. minutě.

Bale vyzval ke skórování Benzemu, jehož tvrdý projektil vykopl vracející se obránce Jamamoto nohou až z brankové čáry. Bílý balet se přeci jen dočkal o čtyři minuty později. Bale vystihl špatnou zpětnou přihrávku soupeře, obešel pozdě se vracejícího gólmana Kwouna a posléze nemohl minout prázdnou branku. Definitivně rozhodnuto bylo za další dvě minuty, své nesmírně povedené představení zakončil Bale hattrickem.

Devětadvacetiletý rodák z Cardiffu to po pobídce od Marcela opět zkusil z levé strany a jeho geniální rána zapadla k protější tyči mimo dosah Kwouna. Od tohoto momentu se snažila Kašima ještě dostat do hry a nakonec se ji to povedlo. V 78. minutě po zpětné hlavičce od Enda nezištně napřáhl ze sedmi metrů Doi a obstřelil pozdě reagujícího Courtoise. Následně si však Real v pohodě hlídal dostatečný náskok a žádné drama nepřipustil. V sobotním finále si zahraje o nejcennější trofej s domácím Al Ainem, Antlers bude bojovat o bronzovou pozici s argentinským River Plate.

Autor: Viktor Sandev / fifa.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
waynemarkrooney

3:2

Reagovat
fukoman

Tak zrovna fanoušek MU nemá co machrovat. Vy jste momentálně taky pořádně v hovnech.

Reagovat
Kixi Syhimour

on snad machruje, jen tiupuje výsledek

Reagovat
fukoman

On tipuje výsledek. Tak to jsem nevěděl a nauč se psát.

Reagovat
Kixi Syhimour

překlep, tak proč říkáš, že machruje?

Reagovat
fukoman

Překlep

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele