Další články

Kabongo přestoupil do Plzně. Mládežnický reprezentant podepsal čtyřletou smlouvu

Plzeň dotáhla přestup mládežnického reprezentanta Christopha Kabonga z belgického Lommelu. Dvacetiletý hráč podepsal s Viktorií čtyřletý kontrakt. Třetí tým uplynulé prvoligové sezony o tom informoval na svém webu. Již minulý týden se pražský rodák zapojil do letní přípravy a o víkendu odehrál proti Petřínu první přípravný duel.

Kuijt hlásí první trenérský úspěch, Beerschot dovedl mezi belgickou elitu

Dirk Kuijt před šesti lety ukončil aktivní kariéru, následně se vrhl na studium trenérské licence a v těchto dnech sklízí první plody své nové práce. Někdejší nizozemský reprezentant v lednu usedl na lavičku druholigového belgického Beerschotu a po třech a půl měsících ho dovedl do nejvyšší soutěže.

Rozhořčený Textor: Saúdové si chtějí koupit všechno. Lacazette z Lyonu neodchází

Alexandre Lacazette se v uplynulém ročníku pral s Kylianem Mbappém o korunu střelců v Ligue 1. A jak už tomu v posledních několika týdnech bývá, zaujal také představitele klubů ze Saúdské Arábie. Rozhořčení přitom neskrýval v interview pro Canal do TF, médium, které je specializované na brazilský klub Botafogo, John Textor, nový majitel a prezident Lyonu.

Aulasova mýdlová opera: Předává svou lásku do správných rukou?

Pouze Lille a Monacu se za poslední dekádu podařilo narušit dominanci PSG na francouzské fotbalové scéně. A ani letošní ročník zatím úplně nepřináší nějaké nové skutečnosti. Nicméně v budoucnu by se Lyon velmi rád zhostil úlohy toho, kdo se pokusí tvrdou nadvládu pařížské ekipy sesadit. Před pár dny totiž definitivně došlo k předání klubu do rukou nového majitele.

O osudu belgické ligy se v pondělí rozhodovat nebude

Definitivní rozhodnutí o osudu sezony belgické ligy se znovu odkládá. Na valné hromadě profesionálních klubů se o ukončení ročníku mělo hlasovat v pondělí, ale poté, co v pátek vláda nedala jasné stanovisko ohledně opatření v boji proti šíření nemoci covid-19, chtějí kluby s verdiktem počkat.

V Belgii odložili definitivní verdikt o předčasném konci sezony

Belgická liga by nakonec nemusela být kvůli pandemii nového typu koronaviru předčasně ukončena. Řídící orgán tamních profesionálních soutěží bez udání důvodu odložil jednání všech 24 klubů první a druhé ligy, které měly zrušení zbytku sezony definitivně odhlasovat.

Teplice získaly z Lokerenu záložníka Marečka

Teplice posílil defenzivní záložník Lukáš Mareček. Devětadvacetiletý bývalý hráč Sparty přišel z belgického Lokerenu a podle klubového webu uzavřel s jedenáctým celkem prvoligové tabulky smlouvu na dva a půl roku.

Češi v zahraničí: Skvělé Janktovo odpoledne. Gól a dvě nahrávky!

Záložník Jakub Jankto se v dresu Sampdorie významně podílel na vítězství nad Brescií. Český reprezentant vstřelil rozdílový gól a k tomu přidal ještě dvě asistence. Ve španělském poháru se dostal na hřiště útočník Tomáš Pekhart, k postupu ale svému mužstvu pomoct nedokázal.

Češi v zahraničí: Kanonáda napříč Evropou. Gól dali Schick, Darida či Necid

Českým fotbalistům se o víkendu v zahraničních soutěžích střelecky mimořádně dařilo. V německé bundeslize přispěli Patrik Schick a Vladimír Darida k vítězství Lipska, respektive Herthy Berlín. Ještě produktivnější pak byli Češi v Nizozemsku. Ve dvou nejvyšších soutěžích se prosadili všichni čtyři hráči, kteří do zápasů svých týmů zasáhli, tedy Tomáš Necid, Josef Kvída, Jaroslav Navrátil a Richard Sedláček.

Češi v zahraničí: Čelůstka skóroval, Schick přidal asistenci

Pouze Ondřej Čelůstka dokázal z českých fotbalistů působících v zahraničních soutěžích o víkendu skórovat, nepočítáme-li tedy vlastní branku Stefana Simiče z chorvatského Hajduku Split. Opora zadních řad české reprezentace zacílila přesně v barvách Antalyasporu proti bývalému zaměstnavateli Trabzonsporu. Zadařilo se i Patriku Schickovi, který si v dresu Lipska připsal asistenci.

Češi v zahraničí: Dva rozdílné góly v bundeslize. Trefili se Schick i Darida

Dva české zásahy v německé bundeslize přinesl víkendový program. Nádherně se trefil Patrik Schick v dresu Lipska v Paderbornu, naopak branka Vladimíra Daridy do sítě Borussie Dortmund se s klidným svědomím označit jako velmi šťastná. Čisté konto ve Španělsku vychytal Tomáš Vaclík. Jeho Sevilla se drží stále v závěsu za giganty Barcelonou a Realem Madrid.

Češi v zahraničí: Poprvé v Polsku skóroval Jablonský, Necid se blýskl dvěma brankami

Střelecky se dařilo českým fotbalistům v Nizozemsku. Dvěma brankami v dresu nizozemského Den Haagu se blýskl útočník Tomáš Necid. V pátek se trefil také záložník Richard Sedláček z rezervy Alkmaaru. Skóroval i Filip Twardzik ze slovenského Ružomberku, David Vaněček v Maďarsku a v pondělní dohrávce také první branku v polské lize vstřelil obránce David Jablonský. Naopak do vlastní sítě zamířil v bundeslize obránce Hoffenheimu Pavel Kadeřábek.

Češi v zahraničí: Koubek zlikvidoval penaltu, trefili se Schwarz s Pekhartem

Po střeleckých hodech o minulém víkendu tentokrát čeští střelci tak produktivní nebyli. Vytáhl se ale brankář Tomáš Koubek, který v bundeslize zlikvidoval pokutový kop a pomohl k vítězství svého Augsburgu. V polské lize skóroval Petr Schwarz za Raków, trefil se také Tomáš Pekhart v barvách druholigového španělského Las Palmas.

Češi v zahraničí: Darida byl v bundeslize vyloučen, Simič přihlížel kuriózní brance

Uplynulý prodloužený víkend byl na velké výkony českých fotbalistů v zahraničí trochu skoupý. V Polsku si asistenci připsal Tomáš Přikryl, jinak to ale žádná velká sláva nebyla. Pozornost upoutalo jistě vyloučení Vladimíra Daridy v bundeslize za šest minut a extrémně kuriózní gól Hajduku Split, v jehož obraně hrál Stefan Simič.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele