semifinále - 1. zápasy
05.01.2022 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Kai Havertz (© AFP)

Chelsea zvládla úvodní duel lépe a postupuje přes Tottenham

Chelsea porazila v úvodním zápase semifinále Ligového poháru Tottenham Hotspur 2:0. Skóre otevřel Kai Havertz a poté si dal vlastní gól Ben Davies. Spurs tak budou mít v odvetě co dohánět.

Tottenham zápas nezahájil úplně ideálně. Chelsea totiž v páté minutě vystihla rozehrávku soupeře, Alonso poté parádní přihrávkou našel Kaie Havertze, který sice byl ve vápně proti velké přesile, ale s velkou pomocí Tangangy se mu podařilo balon dostat do sítě. Lloris si jen nevěřícně lehl na trávník.

O šest minut později už to u Spurs zase hořelo. Højbjerg nasměroval odkop pouze do Skippa a k míči si pak našel cestu Havertz. Hugo Lloris však tentokrát na německého mladíka vyzrál a podržel svůj tým.

Jestli někdy nějaký tým měl opravdu velkou smůlu, tak to byl Tottenham proti Chelsea v semifinále Carabao Cupu. Už první gól zaváněl přízviskem vlastní, druhá branka Blues však byla ještě mnohem kurióznější. Ziyech ve 34. minutě poslal do pokutového území přímý kop, který nenašel nikoho ze spoluhráčů, ale jen hlavu Tangangy. Ten chtěl balon poslat pryč, jenže trefil jen rameno Bena Daviese, od kterého se míč odrazil do Llorisovy brány.

Oba celky si před přestávkou připravily ještě po jedné šanci. Nejprve Emersonův centr zakončoval Doherty a poté před Kepou ještě dorážel Lucas, ale ten už nemířil mezi tři tyče. Poté na druhé straně chybělo pár centimetrů poté, co centr Ziyecha zakončoval Romelu Lukaku.

Spurs byli blízko snížení v 50. minutě, kdy se balonu ujal Harry Kane. Ten mířil k levé tyči jenže Kepa předvedl fantastický zákrok a vytěsnil střelu anglického reprezentanta mimo. Poté dvakrát na druhé straně úřadoval Timo Werner. V prvním případě se pokoušel Llorise překonat technickým obstřelem na zadní tyč, ale minul. V tom druhém dostal Němec výborný balon za obranu, ale následný lob úspěch díky výbornému Llorisovi nepřinesl.

Tottenham bude mít šanci na zvrat ve dvojzápase příští středu na svém stadionu.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Pharrell

2:1

Reagovat
FUnk

COYS! 1:1

Reagovat
Shevchenko

Nadpis

Reagovat
sunakashi

ten nadpis je takova logicka hruza,ze jsem si byl jisty,ze autor je CTK a ejhle.neni....trapas....

Reagovat
Pony Slaystation

zaměstnávají stále větší amatéry

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Lahvac-CZ

Jn, ten nadpis a pak vidím, že odveta je za týden

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele