semifinále - odvety
28.01.2020 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Drama v Birminghamu. Aston Ville vystřelil finále v nastavení Trézéguet

Překvapivý výsledek se urodil v odvetném utkání semifinále Ligového poháru ve Villa Parku. Domácí tam zaskočili Leicester a po úvodní remíze 1:1 postoupili po vítězství 2:1. Vedení jim vystřelil Targett, ve druhé půli sice srovnal Iheanacho, ovšem samotný závěr patřil Trézéguetovi.

Foxes přitom mohli jít v šesté minutě do vedení. Maddison si navedl míč na střed a vypustil nebezpečnou přízemní ránu, kterou Nyland horko těžko vyškrábl na roh. Gól však jako první slavili Villans. Grealish perfektně patou našel za sebou Matta Targetta, který skákavým volejem uklidil míč za Schmeichelova záda. 1:0!

Brzy mohlo být vedení dvojnásobné, El Ghaziho standardka ale letěla příliš vysoko. V sedmadvacáté minutě domácí podruhé skórovali, jenže radovat se nemohli, jelikož přihrávka putovala do hodně velkého ofsajdu. Nedlouho poté napřáhl zpoza vápna Tielemans, jehož ránu Nyland famózním zákrokem vytěsnil na břevno.

Leicester měl i ve druhé půli více ze hry, avšak Aston Villa zvládala zahrozit. Deset minut po pauze zamířil Grealish z dobré pozice mimo, kapitán domácích poté našel za obranou Samattu, tomu se ale zakončit nepovedlo. A tak stejně jako v prvním utkání srovnal zhruba dvacet minut před koncem Kelechi Iheanacho. Barnes poslal přízemní centr do malého vápna a na nigerijského útočníka už zírala poloprázdná klec, kterou bez potíží trefil. Za tohoto stavu by se prodlužovalo.

Série šancí "Lišek" na konci osmé desetiminutovky k brance nevedla. Nejprve obrana zažehnala na poslední chvíli nebezpečí a odvrátila do zámezí, po dalším dlouhém závaru pálil z nepřipravené pozice Maddison vysoko nad břevno. Krátce před vypršením základní hrací doby hlavičkoval po rohu Evans, ani on ovšem netrefil prostor mezi třemi tyčemi.

Villa Park explodoval nadšením ve třetí minutě nastavení. Elmohamady z hloubi pole vymyslel přes třicet metrů dlouhou přihrávku na Trézégueta, který volejem z malého vápna nedal Schmeichelovi sebemenší šanci. Aston Villa si tak ve finále zahraje s jedním z manchesterských celků.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele