play off - semifinále - odvety
11.05.2010 20:45 CET
3 : 4
(1:0)

Nottingham Forest

Blackpool FC

Rozhodčí: M Clattenburg
Diváci: 28.358

Reportáž

Blackpool i podruhé přemohl Nottingham a je ve finále!

Hattrick DJe Campbella Blackpool přiblížil na pouhých 90 minut od první účasti v Premier League od roku 1971. Hostující útočník třemi góly zatížil konto Nottinghamu jen během druhé půle a byl spolu s Dobbiem tím, kdo dvakrát dotahoval ztrátu soupeře. Pro Forest je vypadnutí o to větším zklamáním, že doma prohrál prvně po dvaceti zápasech.

Překvapivá porážka je to i z toho důvodu, že se Nottingham brzy ujal vedení. Už v sedmé minutě se Baptiste nevypořádal s kolmicí Majewského a s tou už si naopak věděl rady Earnshaw. Právě Baptiste ale hned záhy témuž hráči nedovolil skórovat podruhé, přičemž Cohen s Blackstockem v nadějných šancích pálili mimo. Blackpool se tedy prakticky celou dobu bránil, ovšem z brejků hrozil takřka neustále. Blízko vyrovnání byl kupříkladu tehdy, když Adam donutil Campa k pohotovému zákroku. Jenže na rozmezí obou poločasů si pak Tangerines museli řádně oddychnout, když hned dvakrát postranní neuznal soupeřův gól vinou těsného ofsajdového postavení. Místo toho tedy udeřil hostující celek.

Poměrně brzy po přestávce kolmý pas Adama zužitkoval DJ Campbell a odstartoval tím nejen svoji, ale i všeobecnou kanonádu. Forest se okamžitě vrhnuli dopředu a jakkoliv nejprve propadli frustraci po neodpískané ruce Baptista, zanedlouho se naopak radovali po nekompromisní koncovce pro změnu domácího hrdiny Earnshawa po pěkném centru Blackstocka. Ovšem Blackpool se brzy zase vrátil do zápasu, ba co víc - rovnou otočil. Nejprve Dobbieho dalekonosnou ránu někdo nešťastně tečoval do sítě a poté, co Gilks zlikvidoval pokus Earnshawa a hned i Blackstocka, zakombinoval Dobbie s Campbellem a druhý jmenovaný kroucenou ranou de facto zajistil Blackpoolu účast ve finále. Závěr už se dohrával trošku exhibičně. Campbell z dorážky dokončil hattrick, posléze napálil břevno a hektickému závěru ještě napsal tečku korigující Adebola. Tangerines tedy svého soupeře porazili i počtvrté v sezoně.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

ty seš mi ale povedenej jouda...by mě zajímalo jaký vidíš smysl psát sem výsledky které ti z 95ti % nevyjdou

Reagovat
smazaný uživatel

Nevyšel no

Reagovat
smazaný uživatel

no novím komu fandit protože oboum klubům fandím...tak ať vyhraje ten lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Nham to pěkně prokaučoval

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele