play off - semifinále - odvety
13.05.2008 20:45 CET
2 : 1
po prodloužení
(0:1, 0:1)

Bristol City

Crystal Palace

Rozhodčí: Howard Webb
Diváci: 18.842

Reportáž

Bristol v prodloužení udolal Crystal Palace

Bristol City lépe zvládl prodloužení odvetného utkání semifinále proti Crystal Palace a díky tomu zaslouženě postupuje do finále. Tým Bristolu sice po venkovním vítězství 2:1 doma v základní hrací době prohrál 0:1, v prodloužení ale dvěma góly rozhodl.

Domácí, jenž šli do utkání s příznivým jednobrankovým náskokem, si ve třetí minutě vypracovali první šanci. Po centru Careyho a zaváhání brankáře Speroniho se dostal k hlavičce Elliott, na brankové čáře ale zachránil kapitán hostů Hudson. Crystal Palace se z počátečního tlaku ze strany City oklepalo a ve 13. minutě měl po Scannellově zblokované střele šanci Sinclair, srovnat celkové skóre dvojutkání se mu ale nepovedlo. Ve 24. minutě však chyboval obránce McCombe, z čehož těžil Watson, který hlavičkou z poměrně velké dálky překonal Bassa – 0:1. Ve 38. minutě by v hlavní roli opět McCombe, který si hlavou málem vstřelil vlastní branku.

Tři minuty po změně stran zahrávali domácí roh a střelec branky Watson se málem trefil i do vlastní sítě, to však včas zažehnal Speroni. Bristol byl lepší, další šanci si ale vypracoval hostující Scannel, který však do zdárného konce nedotáhl svůj brejk. Domácí odpověděli závarem po rohu, leč branky rovněž nedocílili. V 73. minutě fauloval Carle v pokutovém území Soarese a hosté kopali penaltu. K ní se posatvil Watson, přízemní střelou však trefil jen levou tyč. Domácí mohli dát postupovou branku v 89. minutě. Trundle z hranice vápna technickým pokusem přeloboval Speroniho, trefil však jen břevno a protože se v play-off League Championship nehraje na branku vstřelenou na hřišti soupeře, muselo se prodlužovat.

Rozuzlení celého dvojzápasu přišlo ve 103. minutě. Orr poslal centr do pokutového území hostí, odkud se míč odrazil k Trundleovi a ten svižnou střelou levačkou zavěsil – 1:1. O čtyři minuty později střílel opět Trundle, tentokrát však bez úspěchu. Definitivu postupu City dodal ve 110. minutě McIndoe, který po nakrátko rozehraném přímém kopu tvrdě a přesně vypálil levačkou a Speroni byl u levé tyče pozdě – 2:1.

Autor: Petr Vaněček / eurosport.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bristol si po vítězství v Crystal Palace pravděpodobně zajistil postup do finále PlayOff, ale Crystal Palace se určitě nebude chtít vzdát, i když si myslím, že si to Bristol doma pohlídá. Můj tip tedy je 0:0.

Reagovat
smazaný uživatel

přeji crystal palace, takže 0 : 1, ale bude to těžké...

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo ! Crystal Palace si vynutili rozhodující třetí zápas. A doufám, že v něm uspějí. Přece jen pro Bristol City by to bylo moc rychlé a nemuselo by to v PL dobře dopadnout. Stačí se podívat, jak letos dopadlo Derby County.

Reagovat
Arne

ani bych neřekl

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra, no jo.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Takže gratulace do Bristolu. Ale nevím, nevím, ...

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, Crystal Palace je sympatičtější tým tak doufám že třetí tým bude Bristol a ne žádnej Hull, když už tak Watford ale nevim nevim

Reagovat
smazaný uživatel

A trochu mě zklamala návštěva, přece jen bych čekal, že bude vyprodáno, když hrají baráž o PL. Kapacita jejich Asthon Gate Stadium je 21.800.

Reagovat
smazaný uživatel

kolik tymu postupuje do PL? 4?

Reagovat
smazaný uživatel

tož tolik,kolik jich padá - 3

Reagovat
smazaný uživatel

ok dik...ale prekvapilo me ze QPR,Charlton,Southhampton,Plymouth jsou tak nízko

Reagovat
fantomas

fajn, Crystal Palace mi nikdy nebylo nijak zvlast sympaticky

Reagovat
smazaný uživatel

Oba týmy my jsou sympatické ...Bristol svou nováčkovskou dravostí vpřed Pl ....Crystal Paace svou bohatou historii a součastným trenérem Wornockem který tým ..po nevydařeném začatku dovedl až do bojů o PL....minulý rok přivedl do Pl...žiletky ..!!!!.No ..uvidíme jak to s Bristolem dopadne .!Jestli postoupí pravdepodobne přes Hull City ..bude to pro ne velký skok ..s L. One ...až do PL..Možná se dnes Watford ješte pochlapí a všechno dopadne uplne jinak ale jejich současna forma není zrovna v pohode .....At to bude s tech třech kdokoliv bude to mít v Pl ..težke ....ale doufam že rekorky derby ..zustanou dlouho nepřekonany ! ..Hull City!!!!!!!!!!!!!!!!! GO!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste pokud se nepletu tak Bristol ..i Hull ..by si odbyly v PL..,,premieru ...!!§§ Treba Reading před tim taky PL nikdy nehral a jeho prvni sezona byla uspesna ...tahle byla smolna .!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

jenze Reading si ve druhe lize tak maximalne dobre potrenoval mel drtivej naskok, postoupil hodne suverene, ze svych souperu si delal doma trhaci kalendar , coz se neda rick ani o Hullu a uz ne Bristolu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Slejdy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele