04.08.2019 16:00 CET
1 : 1
4:5 pen.
(0:1, 1:1)

Reportáž

Penaltové drama v Community Shieldu zvládl lépe Man City

Až do pokutových kopů dospěl zahajovací zápas anglické sezóny, duel o Community Shield mezi ligovým šampionem Manchesterem City a vicemistrem z Liverpoolu. Z trofeje se mohli radovat muži z Manchesteru, na Sterlingovu trefu sice dokázal reagovat Matip, rozhodující ale nakonec byla Wijnaldumova neproměněná penalta v rozstřelu.

Jako první o sobě dali vědět hráči Reds, jmenovitě to byl Firmino. Ten předvedl na hranici vápna krásnou ekvilibristiku a z otočky prověřil připravenost Brava. Mnohem blíže brance se ocitl Salah poté, co Henderson vybojoval míč a Origi jej egyptskému útočníkovi podařeně přihrál, střela však mířila vedle.

Gólovou radost tak mohli zažít Citizens. V době, kdy vinou zranění později střídaného Saného hráli v deseti, předvedli podařenou akci. Z levé strany přiletěl do vápna balón, ten reflexivně prodloužil David Silva a Raheem Sterling z malého vápna s notnou dávkou štěstí rozvlnil síť.

Ve zbytku první půle diváci velké šance neviděli, zato hned po návratu z kabin rozezvučeli bleděmodří konstrukci brány. David Silva vysunul za obranu Sterlinga, který obstřelil Alissona, avšak gólu zamezila levá tyč. Aby nezůstali pozadu, trefili hráči Liverpoolu pro změnu břevno. Po rohovém kopu do něj hlavičkoval Van Dijk, od něj se balón odrazil na brankovou čáru a do Bravových rukou.

Dvougólový náskok mohli Guardiolovi svěřenci nabýt díky Sterlingovi, jenž však po Rodriho pasu nedokázal v protiútoku tři na jednoho ani vystřelit. A tak přišla pro Manchester pohroma. Van Dijk vrátil do ohně přetažený míč, který si našel Joël Matip a hlavou srovnal stav utkání.

V závěrečných vteřinách nastavení se Reds již skoro radovali z výhry, ležícího Brava totiž hlavičkou přehodil Salah. Situaci zachraňoval až pár centimetrů před brankovou čarou akrobatickým zákrokem Walker a utkání tak dospělo do penaltového rozstřelu.

Za své týmy začali Shaqiri a Gündogan, oba dva s přehledem proměnili. Vychytat se ovšem nechal Wijnaldum, což bylo pro Kloppovu družinu fatální. Své pokutové kopy totiž proměnili Bernardo, Foden, Zinčenko i Jesus a spolu se svými spoluhráči se tudíž mohli radovat z obhajoby Community Shieldu a zisku první trofeje nové sezóny.

Autor: Martin Vejdělek / bbc.com, onlajny.com

Komentáře (464)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele