základní část, 13. kolo
05.11.2022 15:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Lassana Coulibaly (© AFP)

Salernitana si rozdělila body s Cremonese

Nováček soutěže Cremonese si po tomto kole mírně polepší, ale sestupové příčky prozatím neopustí. V sobotním zápase na stadionu Arechi musel pokaždé dotahovat náskok soupeře a konečnou remízu 2:2 se Salernitanou pokorně bere. Nejzajímavější pasáž zápasu se odehrála až v závěru, kdy Daniel Ciofani neproměnil v rychlém sledu dva pokutové kopy.

Je to poměrně překvapivý výsledek vzhledem k tomu, jak se doposud oba celky v Serii A prezentují. Zatímco Salernitana je daleko od sestupových pozic, Cremonese bylo před tímto kolem úplně poslední.

Vše začalo dle předpokladů a Salernitana naplnila už ve třetí minutě roli favorita. Krzysztof Piątek využil dezorientace obránců Cremonese a zblízka doklepl balón do branky. Hosté se ale dokázali oklepat a připravili rychlé vyrovnání. David Okereke se na hranici vápna ukázkově opřel do balónu a Sepe byl po krásné ráně absolutně bez šance.

Ještě v prvním poločase si Salernitana vzala vedení zpátky. Nejprve závar před Carnesecchim neukončili Piątek s Diou, ale o chvíli později procedil balón z úhlu za Carnesecchiho záda Lassana Coulibaly. Cremonese znovu chystalo odpověď, nicméně úspěšné nebylo a Cristian Buonaiuto ve velké šanci trefil jen Sepeho.

Hosté se nevzdávali a ve druhém poločase měli několik šancí na vyrovnání. V 66. minutě nebezpečně hlavičkoval Sernicola a Sepe výtečně zasáhl.

Cremonese se dočkalo až pět minut před koncem zápasu. Fazio fauloval v pokutovém území Zanimacchia a sudí odpískal pokutový kop. Ciofani ho ale neproměnil a Cremonese mělo velké štěstí, že jí sudí nechal kvůli předčasnému vběhnutí do vápna zopakovat. A i tady hrála hlavní roli štěstěna, protože Ciofani nedal ani druhý pokus a teprve jeho dorážka znamenala vyrovnání.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2,52-OK. 2,18-OK. 2,12-??????

Reagovat
smazaný uživatel

2,27. Zase si honil .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele