základní část, 23. kolo
19.02.2023 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Dylan Bronn a Krzysztof Piatek v souboji s Pedrem (© AFP)

Paulo Sousa v premiéře nestačil se Salernitanou na Lazio, oba góly zařídil Immobile

Paulo Sousa na svou premiéru na lavičce Salernitany nebude vzpomínat úplně rád, protože před vlastními fanoušky prohrál, a navíc jeho tým nedal ani gól. S tím naopak Lazio nemělo problém, Immobile se prosadil hned dvakrát.

Salernitana toužila překvapit favorizované Římany, kteří byli v základní sestavě ochuzeni o pilíř středové linie v podání Sergeje Milinkoviće-Saviće. Místo něj v záloze figuroval Luis Alberto. Proti svému někdejšímu klubu se v domácích barvách postavil veterán Antonio Candreva, který chtěl Salernitaně pomoci ke třem bodům. Potěšil by tím nejen nového kouče Paula Sousu, který trénoval první soutěžní zápas. Jeho svěřenci se ale proti silnému soupeři herně spíš hledali.

Ve 28. minutě navíc málem inkasovali, když se s míčem u nohy probil až do zakončení zkušený záložník Matias Vecino, jehož následná rána byla tečována těsně vedle. Plno práce měl brankář Sepe i s následnou střelou Pedra Rodrigueze, který nakonec dokázal vyškrábnout mimo. Zasahovat musel ještě v první půli i brankář Ivan Provedel, kterého tvrdou ranou z rohu vápna pořádně protáhl Antonio Candreva.

I po změně stran bylo aktivnější Lazio, nicméně pořád se mu nedařilo střílet přesněji, a díky tomu tak vyjádřit svou převahu gólově. Povedlo se mu to až v 60. minutě. Adam Marušić sprintoval po pravé straně až do vápna a na zadní tyči oslovil Cira Immobileho, který prakticky nehlídán doklepl míč do sítě - 1:0 pro Lazio.

Salernitana nedokázala pořádně reagovat, takže neuplynulo ani devět minut a hosté vedli už o dva góly. Tentokrát jim ale Salernitana pořádně pomohla, protože Pirola pouštěl míč za sebe na brankáře Sepeho, jenž s tím ale nepočítal a byl u míče později než Immobile. Takže ho musel faulovat a sudí po nápovědě od VARu odpískal pokutový kop. Tu suverénně proměnil právě Immobile, Salernitana v tu chvíli už přestávala s body počítat. Definitivní tečku za utkáním mohl udělat Luis Alberto, jenže ten v závěru z penalty gól nedal!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele