19. kolo
22.12.2021 16:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Pedro (© AFP)

Lazio v Benátkách nezaváhalo

Tři body si veze ze stadionu Pierluigiho Penza Lazio. Svěřenci trenéra Maurizia Sarriho zvítězili po brankách Pedra, Acerbiho a Luise Alberta 3:1 a v tabulce se dotáhli na evropské příčky. Benátky skončí rok 2021 ve spodních patrech tabulky, avšak mimo sestupové pásmo.

Před necelými dvěma měsíci dokázaly Benátky v domácím prostředí zdolat AS Řím a nyní je čekal druhý z římských klubů Lazio. Oba celky se potkaly po dlouhých devatenácti letech, ale na roli favorita to nic neměnilo. Od Biancocelesti se očekával jednoznačně zisk tří bodů.

Laziu samozřejmě pomohla rychlá branka. Španělský křídelník Pedro dostal po třech minutách spoustu prostoru k zakončení a ani Romero nedokázal zabránit balónu v cestě do sítě. V dalších minutách Lazio nevyvíjelo směrem dopředu přílišnou aktivitu a tak se mohly Benátky postupně rozkoukat a ve 31. minutě vyrovnat na 1:1. Na centr z pravé strany si naskočil Francesco Forte a hlavou překonal Strakoshu. Eufórie z vyrovnání mohl ještě využít Mazzocchi, ale jeho rána skončila nad brankou.

Po prvním poločase byl stav nerozhodný a do druhého dějství byl zápas zcela otevřený. Lazio začalo druhý poločas totožně a rychlou brankou se znovu dostalo do vedení. Ve 49. minutě rozehrál rohový kop na přední tyč Cataldi a Francesco Acerbi ho zatloukl do sítě!

Benátky musely znovu dotahovat a hosté byli tentokrát v bránění pečlivější. Lazio ale nedokázalo zvýšit vedení a tak bylo utkání zajímavé do poslední minuty. V závěru si domácí vytvořili několik nebezpečných závarů, které však obrana Biancocelesti přežila.

V nastavení předvedl Tessmann nebezpečný faul, po kterém uviděl červenou kartu a tím šance na bodový zisk výrazně poklesly. Definitivně vyhasly v páté minutě nastavení třetím gólem Lazia. Luis Alberto si ve vápně zpracoval centr z pravé strany a pohotově ho napálil do sítě. Hosté zvítězili v Benátkách 3:1 a drží se v kontaktu s evropskými příčkami.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele