31. kolo
02.04.2022 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Spezie (© AFP)

Spezia v nastavení udolala Benátky a uniká sestupu

V sobotu odpoledne získala Spezia důležité tři body, když v domácím prostředí udolala jedinou brankou Benátky 1:0. Utkání dlouho směřovalo k bezbrankovému výsledku, ovšem v nastaveném čase rozhodl o výhře Emmanuel Gyasi.

V La Spezii se potkaly patnáctý tým tabulky s předposledním a bylo jasné, že hlavním tématem byla záchrana. Benátky nevyhrály od 12. února, kdy porazily Turín, nicméně ani Spezia nebyla v kdovíjaké formě.

Dle očekávání bylo utkání vyrovnané a během prvního poločasu neměla žádná ze stran vyloženě navrch. Po jedenácti minutách měl na kopačce slibnou příležitost po špatné rozehrávce Provedela Ampadu, ale balón zamířil příliš vysoko. Až po půlhodině hry přišla na řadu obrovská šance domácích a po Bastoniho ráně předvedl vynikající zákrok Mäenpää! Pozadu nezůstaly ani Benátky a volný přímý kop Aramua skončil na břevně!

Několik příležitostí bylo k vidění i po změně stran, avšak žádná se neujala a skóre 0:0 se ne a ne změnit. Čtyři minuty před koncem byl Mäenpää opět donucen k těžkému zákroku, když tentokrát lapil hlavičku Manaje. Stav 0:0 ale nakonec nevydržel. Ve čtvrté minutě nastavení rozjásal domácí fanoušky Emmanuel Gyasi, když dorazil střelu Manaje z bezprostřední blízkosti. Spezia zvítězila nad Benátkami 1:0 a na nesestupové pozice má už desetibodový náskok.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele