4. kolo
20.09.2015 20:45 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

SSC Neapol - SS Lazio 5:0

Hráči Neapole poprvé v tomto ligovém ročníku zvítězili a jejich řádění odneslo Lazio. Parthenopei už v týdnu rozmetali Bruggy 5:0 a stejný příděl nachystali i římskému celku. Hrdinou zápasu se stal dvougólový Gonzalo Higuaín.

Měl to být šlágr kola. Lazio, které obhajuje třetí pozici si start na San Paolo jistě představovalo jinak. Parthenopei se parádně naladili už v týdnu, kdy rozstříleli FC Bruggy 5:0, zatímco Lazio jen remizovalo v Dněpropetrovsku.

Vše se Laziu začalo hroutit ve 13.minutě, kdy se Gonzalo Higuaín obtočil kolem svého strážce a přesnou přízemní střelou k tyči překonal golmana Marchettiho - 1:0 pro Neapol. Ještě než hosté poprvé inkasovali, zahodili solidní šanci z kopačky Keity. První gól ale udal směr zápasu a další přišel ve 35.minutě. Lorenzo Insigne vymyslel kolmici pro Allana a domácí vedli už 2:0. Stejným výsledkem skončil i první poločas.

Pokud se chtěli Biancocelesti vrátit do utkání, potřebovali ve druhé půli co nejdříve skórovat. Kouč Stefano Pioli se proto rozhodl hned k dvojitému střídání a na plac poslal Milinkoviće-Saviće a Felipe Andersona. Jenomže vše bylo jinak. Hned po změně stran prošel obranou Lazia jako nůž máslem Higuaín, jeho následnou koncovku Marchetti vyrazil, ovšem na bezprostřední dorážku Insigneho už byl krátký - 3:0 pro Neapol.

Argentinec Higuaín si s defenzívou Lazia dělal co chtěl a po hodině hry to byl zase on, kdo skóroval. Využil svojí rychlosti a pláchl obraně, aby mohl přesnou střelou na zadní tyč zvýšit už na 4:0. O vítězi utkání už samozřejmě nebylo pochyb, otázkou jen bylo kolik Neapol Laziu naloží. Diváci pochopitelně volali po pátém gólu a populární "bůr" se dostavil jedenáct minut před koncem. Další perfektní kolmici využil tentokráte Manolo Gabbiadini! Hrozivé skóre 5:0 pro domácí už se do konce zápasu nezměnilo, Neapol tak poprvé v domácí sezoně zvítězila.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele