14. kolo
01.12.2013 12:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Milán otočil vývoj utkání s Catanií

Velmi důležité tři body si dnes odpoledne připsalo milánské AC. Porazilo totiž domácí Catanii, i když úvod zápasu mu vůbec nevyšel. Na branku Castra však postupně odpověděli Montolivo, Balotelli a Kaká, utkání navíc nedohrál vyloučený záložník Tachtsidis.

Sudí Rizzoli dal pokyn k rozehrání a míče se ujalo AC Milán. Od úvodních minut se jevilo jako aktivnější celek, i když v prvních minutách spíše jen bezzubě obléhalo branku sicilského soupeře. Hlavním problémem Rossoneri se kromě složení obranné řady stalo množství nepřesností, ze kterých mohla Catania vyrážet k protiútokům. Další z takových akcí už domácí Sloni dokázali využít, když po zmatcích v pokutovém území ofenzivně laděný Lucas Castro propálil nepříliš důrazně zasahujícího brankáře Gabriela a poslal domácí do vedení!

I když se milánský tým neprezentuje vydařenými momenty, přesto byl výsledek poněkud překvapivý - Catania je přeci jen na posledním místě a některé celky si na její hřiště jezdí pouze zastřílet. Navýšit vedení svého týmu mohl Pablo Barrientos, ale jeho rána ze střední vzdálenosti skončila těsně vedle tyče. Možná jen těžko by se v hledišti našel člověk, který by po dosavadním výkonu AC favorizoval právě Allegriho tým. Přesto se milánský klub vzchopil a o pouhou minutu později srovnal krok. Riccardo Montolivo využil přesného centru spoluhráče Emanuelsona a z voleje zakončil!

Ani Catania ale nehodlala nadějně rozehraný zápas zcela ztratit a mohla pomýšlet na zisk tří bodů. Ve velké šanci se ocitl Lopez, ale jeho akci pohotovým zákrokem zastavil mladý brankář Gabriel. Brazilský talent musel předvést své reflexy také před odchodem do šaten, kdy střelou zpoza šestnáctky ohrožoval branku AC Barrientos. Úvod druhé půle navázal na vcelku nezáživné chvíle polední siesty, tempo utkání se nijak zázračně nezvedlo.

Až po hodině hry se AC opět dostalo před pokutové území Andújara s větším důrazem, když ránu Maria Balotelliho musel likvidovat obranným zákrokem Rolín. Italskému útočníkovi přesto jeho aktivita vyšla a napodruhé se již nemýlil - po faulu na Valtera Birsu si bývalý hráč Manchesteru City postavil míč a po krátkém rozběhu jej napálil k tyči - 2:1.

Vývoj utkání neunesl řecký záložník Panagiotis Tachtsidis, který nesmyslně fauloval a obdržel rovnou červenou kartu. Rozhodčí Rizzoli tedy poslal rozhněvaného hráče do kabin. Přesto se Catania mohla radovat - stačilo, aby Silvestre přišel o trochu později a centr směřující na Jaroslava Plašila by český reprezentant mohl "uklízet" do brány. Od té doby se AC ujalo aktivity a diváci si mohli několikrát užít spolupráci dua Kaká - Mario Balotelli. Tentokrát se druhý jmenovaný hráč dostal k razantní střele, se kterou si na poslední chvíli brankář Andújar přeci jen poradil.

Ani tento zákrok však Catanii nestačil k jakémukoli bodovému přídělu, o čemž rozhodl Brazilec Kaká. Také on je v poslední době ve velké formě a navíc se mu daří střílet důležité branky. Podobnou zaznamenal i dnes odpoledne, když jakoby nic pronikl do pokutového území Catanie a s ledovým klidem míč poslal až za Andújarova záda - 3:1.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
hradec

Calcio Catania 1:4 AC Milán

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smetos

tedka se ukáže jak na tom jsme. jestli nedokážem porazit catánii tak allegri musí ven.

Reagovat
didosh

Dnes by mohl do zápasu zasáhnout i Faraon,teda jako střídající hráč...

Reagovat
vanGomm

AC Milan už je v serii A na výhru.Je už jak se říká nařadě.

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA MILAN jen tak dále

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele