34. kolo
03.05.2009 15:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

AC Siena - SSC Neapol 2:1

Siena porazila Neapol na vlastním hřišti 2:1 a má jistotu setrvání v nejvyšší soutěži. Naopak Neapol nedokázala navázat na ojedinělé poslední vítězství nad Interem a znovu zabředla do špatných výkonů. Utkání okořenila nádherná akce a branka Houssineho Kharjy.

Zápas začal skvělým sólem a ještě pohlednější brankou. Francouzský záložník Kharja s číslem 10 se na vlastní polovině chopil míče, doběhl s ním až před pokutové území soupeře a pravačkou poslal míč do horního rohu Navarrovy branky. Další šance měli Maccarone a Zalayeta, ale ani na jedné straně branka nepadla. Druhou branku zápasu nakonec přinesla 25. minuta, kdy obrana Neapole nereagovala na centr Zunigy z brankové čáry a Maccarone již poté měl celkem snadný úkol.

Galloppův trestný kop byl zneškodněn, ale těsně před přestávkou mohl na 3:0 zvýšit opět Maccarone, když obešel Santacroceho, ale míč napálil pouze do brankáře Navarra.

Až téměř po hodině hry poprvé otestovala Neapol brankáře Curciho. Se střelou Datola si však domácí gólman poradil. Třetí branku Sieny mohl tentokrát přidat pro změnu Ghezzal, když prošel mezi dvěma obránci a míč poslal za záda Navarra, jenže míč těsně před jeho překročením brankové čáry odkopl Santacroce.

Azzurri nakonec snížili deset minut před koncem, kdy proti Datolově trestnému kopu nevyběhl střídající brankář Manitta, čehož využil Inacio Pia a hlavičkou přesně zakončil. Manitta inkasoval jen dvě minuty poté, co přišel na hřiště za zraněného Curciho.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele