18. kolo
31.12.2022 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Chris Wood neproměňuje tutovku (© AFP)

Newcastle nedokázal proměňovat své šance a Leeds bere bod

Newcastle si doma proti Leedsu sice vytvořil několik slavných šancí, ale nedokázal z nich proměnit ani jednu. Hostující brankář Meslier totiž čaroval a veškeré jeho snahy zlikvidoval.

Tým trenéra Eddieho Howea se usadil na skvělém třetím místě a nehodlal z něj uhnout jinam než nahoru. Dnes ale narazil na výrazně složitého soupeře, kterým se stal Leeds. Hostům se možná výsledkově nedaří a pokukují spíš po záchraně než pohárech, ale svou kůži nedávají lacino. Přesto se museli od prvních minut bránit. Přežili úvodní šanci domácího týmu, když nechali vystřelit zkušeného kanonýra Chrise Wooda. Autor letošních tří branek pálil těsně vedle opuštěné brány!

Brankáři Meslierovi a jeho obraně před ním dávali pořádně zabrat průniky zkušeného beka Trippiera, jehož ofenzivní schopnosti podporovalo taky duo Joelinton - Almirón. V dresu Strak ale nehrozí jen ofenzivní hráči. Po dvaceti minutách se totiž vznesl do vzduchu stoper Fabian Schär, který si skvěle našel rohový kop od svého kapitána Trippiera. Poslal ho ale vedle tyče.

Trippierovy přesné centry často nacházely své adresáty, ať už to byl právě Schär, nebo jeho obranný parťák Sven Botman. Ani jeho zakončení ale cestu do brány nenašlo. Leeds se statečně bránil a vydrželo mu to dlouho, ale směrem dopředu toho moc vymyslet nedokázal. Naopak se stále bránil. Skóre se mohlo měnit třeba v 53. minutě, když po standardce od Trippiera zakončoval Chris Wood, jenže brankář Meslier byl včas na svém místě.

Francouzského brankáře Leedsu nepřekonali ani Joelinton se Schärem, to už tlak domácích Strak výrazně sílil. Jenže to bylo hodně statické, Strakám se prostě dnes nedařilo a v zakončení často pálily velké šance. Leeds tak přežil výjezd na půdu horkého favorita a získal důležitý bod.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

18. -22. kolo by měly být 3 jedničky, pokud tedy nebylo již rozhodnuto jinak .

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele