25. kolo
18.05.2023 20:30 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Newcastlu (© AFP)

Newcaslte si poradil s nevyzpytatelným Brightonem a má na dosah postup do Ligy mistrů

Svěřenci Eddieho Howea udělali ve čtvrteční dohrávce 25. kola anglické Premier League důležitý krok k tomu, aby si zajistili umístění zajišťující účast v příštím ročníku Ligu mistrů, poněvadž doma porazili Brighton 4:1. Do vedení poslal domácí vlastní brankou Undav a ještě do konce první půle náskok navýšil Burn. Po změně stran sice ještě dokázal snížit nešťastník Undav, v závěru však o domácím vítězství rozhodly slepené branky Wilsona a Guimarãese.

Atraktivní zápas Newcastlu s Brightonem, dvou velkých příjemných překvapení letošního ročníku anglické nejvyšší soutěže, nabídl první brankovou příležitost už v 8. minutě. Isak se po krásné kombinaci na kraji hřiště dostal až do vápna soupeře, kdy si jeho nepřesnou zpětnou přihrávku hostující obránci téměř srazili do vlastní sítě, na brankové čáře však zasáhl Lewis Dunk.

Další velká příležitost domácích byla k vidění o pár chvil později, střela z nadějné pozice však Almirónovi vůbec nesedla, a tak následoval pouze odkop od branky.

Ve 22. minutě se však už Straky vstřelené branky dočkaly. Rohový kop z levé strany si totiž nešťastně hlavičkou sklepl do vlastní branky hostující útočník Denis Undav, brankář Steele se přitom za míčem natahoval marně - 1:0.

Obrana Brightonu ještě do konce prvního poločasu stihla několikrát zachybovat, střely Burna a Willocka však brankou neskončily. Když už to vypadalo, že se Brightonu podaří ukončit první poločas bez dalšího inkasovaného gólu, přišla další nebezpeční standardní situace. Přímý kop zahrával už tradičně Kieran Trippier a našel ve vápně neobsazeného Dana Burna, který si s velkou možností poradil - 2:0.

V 51. minutě nejprve obrana Brightonu přežila další infarktový moment, kdy Almirón v obrovské šanci ztroskotal na brankáři Steelovi, a z následného protiútoku se hosté radovali za snížení stavu. Denis Undav v souboji jeden na jednoho překonal Popa a upravil na rozdíl jediné branky.

Brighton tlačil i nadále, nicméně další přesný zásah už hosté na své konto nepřidali. V 89. minutě naopak z protiútoku skóroval Wilson a o pár chvil později přidal další pojistku Bruno Guimarães.

Newcastle tak odskočil pátému Liverpoolu na rozdíl čtyř bodů, a má už tedy téměř jistou účast v milionářské soutěži, naopak Brighton bude muset o místo zaručující pohárovou Evropu bojovat až do posledního kola.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele