27. kolo
11.03.2023 16:00 CET
2 : 2
(1:1)
Stadión:
Elland Road, Leeds

Reportáž

Patrick Bamford (© AFP)

De Zerbiho družina při útoku na poháry zaváhala. Leedsu pomohly k bodu dlouholeté stálice

Hráči Brightonu si ve 27. kole Premier League nedokázali poradit s předposledním Leedsem a po remíze 2:2 si odnesli pouze bod. Domácímu celku pomohly k remíze branky Patricka Bamforda a Jacka Harrisona, který přesnou trefou napravil vlastní gól z předchozího průběhu duelu. Oba hráči se přitom ke klubu připojili už v roce 2018. Pro Racky znamenal nerozhodný výsledek trhlinu v boji o pohárovou Evropu, na kterou však díky zaváhání Liverpoolu momentálně ztrácejí pouhé tři body.

Fotbalisté Brightonu stále nepřestávali předvádět skvělé výkony, kterými se pod Robertem De Zerbim prezentovali. Racci v tomto kalendářním roce padli pouze jednou, a to v předminulém kole s Fulhamem. Zaváhání ale napravili čtyřgólovým debaklem West Hamu v předchozím klání. V tabulce se sice nacházeli na osmém místě, stále však měli zápasy k dobru a matematicky mohli pomýšlet na příčky zajišťující pohárovou Evropu. Zato Leeds na druhé straně bojoval zuby nehty o záchranu.

Zápas začal ze strany Brightonu poměrně vlažně, míč sice drželi na svých kopačkách většinu času, z rychlých protiútoků ale více hrozili hráči domácího celku. Při tom nejnebezpečnějším ale poslal nepřesnou finální přihrávku do vápna Brenden Aaronson. Nakonec to tak byli přece jen hosté, kteří otevřeli skóre utkání. Ve 33. minutě poslal vysoký míč do vápna Pascal Gross, ten následně naservíroval Kaoru Mitoma na hlavu Alexise Mac Allistera, který jednoduše z bezprostřední blízkosti poslal Albion do vedení. Radost hostů ale netrvala dlouho. Ve 40. minutě poslal milimetrově přesnou dělovku zpoza vápna Bamford a i s odrazem od břevna srovnal skóre utkání.

Ve 49. minutě střílel z obtížné pozice Aaronson, jeho pokus sice měl přesnost, ale ne dostatečnou razanci, a gólman ho tak zvládl vytěsnit. V 61. minutě poslal Mitoma přihrávku do malého vápna, ta sice nenašla spoluhráče, ale při snaze odvrátit nebezpečí se míč několikrát odrazil od domácích obránců, až skončil za zády Illana Mesliera. Ani druhé vedení ale Brightonu nevydrželo, v 78. minutě rozehrál Wilfried Gnonto roh nakrátko na Harrisona, který z ostrého úhlu trefil naprosto přesně vzdálenější horní roh branky.

Leeds tak dokázal na domácí půdě vybojovat velmi cenný bod v boji o záchranu. Další ligový zápas jej bude čekat 18. března, kdy se střetne s Wolves. Brighton sehraje už ve středu dohrávku osmého kola, ve které se utká s Crystal Palace.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele