9. kolo
01.10.2022 16:00 CET
1 : 4
(0:3)

Reportáž

Miguel Almirón (© AFP)

Newcastle veze ze hřiště Fulhamu jasnou výhru o tři góly

Newcastle si udělal z obrany Fulhamu dobrý den a nasázel za záda brankáře Lena čtyři kousky. Hodně mu přitom pomohlo brzké vyloučení domácího záložníka Chalobaha už v osmé minutě utkání.

Newcastle a jeho ambiciózní projekt zatím možná nabízí výrazné herní zlepšení a manažer Howe může být po této stránce spokojen, ale výsledky by přeci jen měly být lepší. Fulhamu se naopak po stránce výsledků daří vysoko nad očekávání a před zápasem mu v tabulce patřilo vyšší místo než jeho sobotnímu sokovi. Úvod zápasu ale domácím vůbec nevyšel.

Už v páté minutě pořádně zahrozili hosté, konkrétně Sean Longstaff, jehož dělovku musel brankář Leno odrážet s vypětím všech sil. Vaz ale domácím srazila vlastní nedisciplinovanost. Chalobah naprosto zbytečně zajel kolíky do Longstaffa a sudí se po poradě s VARem rozhodl mladého univerzála rovnou vyloučit!

A s Fulhamem bylo ještě hůř v minutě jedenácté, když Trippierův centr tečoval před bránou Jacob Murphy na zadní tyč, kam si naběhl zkušený útočník Callum Wilson a ten už dostal míč snadno do sítě. Jeho zásah ještě zkoumalo video, ale došlo k názoru, že o ofsajd se nejednalo.

Straky svého hostitele přehrávaly a byly mnohem efektivnější. Což brzy dokázaly proměnit v další trefu. Bruno Guimarães nádherným lobem vyšachoval domácí obranu a našel před bránou Miguela Almiróna a paraguayský záložník krásnou ranou z první překonal marně zasahujícího německého brankáře.

První půle vyšla Strakám naprosto fantasticky, protože se jim ještě před jejím završením povedlo vstřelit další gól. Pouhé dvě minuty před odchodem do šaten se do vzduchu pověsil Sven Botman a poslal do tyče, od níž se balon odrazil do hřiště. Tuhle situaci vytušil Sean Longstaff a pohodlně propálil všechno před sebou - 3:0.

Ani druhý poločas neznamenal změnu k lepšímu, prim hráli pořád hosté. Po levé straně hřiště odvážně proběhl Joe Willock, který dokázal ještě přesně odcentrovat. Jeho pobídka letěla až na zadní tyč, kde ji do sítě usměrnil dnes již jednou úspěšný Miguel Almirón. Zkušený hráč se dvacet minut před koncem radoval z hattricku, jenže radost mu zkazil pomezní sudí a VAR.

Ani brankář Nick Pope ale nakonec neudržel čisté konto. V 88. minutě totiž byl překonán po jednoduché akci Kebana, který centrem do vápna našel Bobbyho Decordovu-Reida, jenž stanovil konečný výsledek na domácí porážku o tři góly.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zkusím jít proti bookmakerovi. Tip 2 popř. 0.

Reagovat
smazaný uživatel

Nenapsal jsem si ten kurzík ,kolik tam měl????

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele