3. kolo
20.08.2022 16:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Aleksandar Mitrović (© AFP)

Mitrovič zasadil ránu v závěru, Fulham tak v přestřelce přetlačil Brentford

Po dvou remízách se Fulham konečně dočkal premiérové výhry v rámci nové sezóny Premier League. A jestliže hned na startu měl při nečekaném bodovém zápisu proti Liverpoolu hlavní slovo Aleksandar Mitrovič, pak nyní se srbský forvard zasadil v poslední minutě utkání o ten rozhodující přesný zásah, kterým Brentford nadobro setnul. Ten tak utrpěl svou první prohru.

Uběhlo pouhých čtyřicet pět sekund a londýnský výběr se už zaradoval z vedení. Po pobídce Mitroviče se ještě nepodařilo dobře zakončit De Cordovovi-Reidovi, pokus Stansfielda stačil ještě bránící Mee srazit do břevna, míč se však stejně zase dostal k De Cordovovi-Reidovi, a ten pak neměl problém mířit do odkrytého prostoru. Domácí byli v ráži i nadále, v 15. minutě se mohl na listinu střelců uvést sám Mitrovič, avšak po standardce Andrease Pereiry vytasil proti Srbově hlavičce perfektní zákrok gólman David Raya. Nicméně o pár chvil později již přece znovu došlo na další změnu skóre, na centr z rohového čtvrtkruhu od Andrease Pereiry si nejvýše naskočil Joao Palhinha, který svou hlavičku usměrnil nekompromisně pod břevno.

Brentford začal hrozit až v závěru prvního poločasu. Nejprve svou šanci neproměnil Wissa, jehož vychytal brankář Leno, ve 44. minutě už ovšem udeřil gólově Nörgaard, který dostal ve vápně až příliš mnoho prostoru od svých protivníků, takže z voleje umístil svou dělovku po rohovém kopu, jenž zahrál Jensen, přesně tam, kam potřeboval, tedy konkrétně na bližší tyč.

Ve 49. minutě se zdařilo vyrovnat stav Toneymu, protože ho však VAR usvědčil z ofsajdu, nemohla být jeho trefa uznána. Přesto ale nemusel hostující útočník tolik smutnit, poněvadž v 71. minutě znovu rozvlnil síť, a tentokráte již pravidla fotbalu neporušil. Wissa v šestnáctce moc dobře zapracoval, následně adresoval prudkou přihrávku na svého spoluhráče, který pak z blízkosti lehce zacílil. Fulham každopádně v samotném závěru strhl vítězství na svou stranu. Mbabu zprava načechral centr na nestárnoucího Mitroviče, jenž hlavou přelstil Davida Rayu.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele