26. kolo
06.03.2023 21:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Radosta hráčů Brentfordu (© AFP)

Brentford v dohrávce přetlačil Fulham a přiblížil se mu v tabulce

Londýnské derby dvou příjemných překvapení sezóny dopadlo lépe pro domácí Brentford. Skóre utkání otevřel v úvodu Pinnock, ještě do konce první půle stačil vyrovnat Solomon, po změně stran však skórovali domácí. O výhře rozhodl proměněnou penaltou Toney a v závěru pojistku přidal Jensen. Za hosty zvládl jen snížit na konečných 3:2 Carlos Vinícius.

Zajímavé střetnutí mezi Brentfordem a Fulhamem odstartovala herní převaha domácích, ze které pramenily šance. Již v páté minutě měl na svém kontě dvě zahozené tutovky Bryan Mbeumo, mrzet ho to však příliš nemuselo. Nátlak domácích vyústil v zaslouženou úvodní branku v 6. minutě, kdy se ke střele ve vápně dostal Ethan Pinnock, jenž prudkou tečovanou střelou rozvlnil soupeřovu síť.

V prvním poločase měly ještě domácí "Včely" dvě brankové příležitosti, ale pokusy Mbeuma ani Toneyho brankou neskončily, naopak v 39. minutě z ojedinělé příležitosti skórovali hosté. Andreas Pereira zahrával přímý kop z nebezpečného prostoru a technickou střelou nastřelil jen spojnici, míč se však odrazil k osamocenému Manoru Solomonovi, který hlavou srovnal na 1:1. Další branka v první půli nepadla, a tak se šlo do šaten za nerozhodného stavu.

Hned na začátku druhé pětačtyřicetiminutovky dostal Brentford velkou příležitost k navrácení vedení, a to v podobě pokutového kopu po faulu Issy Diopa. K němu se klasicky postavil Ivan Toney a prudkou střelou k tyči prostřelil Bernda Lena - 2:1.

O dvacet minut později se pokusil anglický útočník o další zářez na pažbu, jeho překvapivá střela z poloviny hřiště však jen těsně minula Lenovu branku. Domácí byli i ve zbytku lepším mužstvem a pět minut před koncem se dočkali další odměny. Nová posila Kevin Schade utekl obráncům Fulhamu a poslal míč před branku, kde si jej našel Matthias Jensen, který překonal Lena a zvýšil na 3:1. V deváté minutě nastavení se ještě podařilo snížit Carlosi Viníciusovi, nicméně na další branku se hosté nezmohli.

Brentford se výhrou v důležitém utkání přiblížil sedmému Fulhamu na rozdíl jednoho bodu, navíc má stále dva zápasy k dobru.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele