32. kolo
09.04.2022 16:00 CET
0 : 6
(0:4)

Reportáž

Mason Mount (© AFP)

Chelsea si v zápase na jihu Anglie zastřílela a upevnila si třetí místo

Chelsea na St. Mary's Stadium naprosto dominovala a ideálně se naladila na odvetu čtvrtfinále Ligy mistrů s Realem Madrid. Na výhře Blues se dvěma brankami podíleli Werner a Mount, další branky přidali Alonso a Havertz.

Skóre zápasu mohlo být otevřeno již ve 3. minutě. Protiútok Chelsea započal Marcos Alosno, který přesně našel Wernera a ten po průniku trefil pravou tyč brány Frasera Forstera. V 7. minutě centroval do pokutového území Loftus-Cheek, jenž přesně našel hlavu Wernera, jenž hlavičkou pouze orazítkoval břevno.

Po nátlaku se Chelsea dostala v 8. minutě do vedení. Mason Mount využil volného prostoru v pokutovém území, přihrál Alonsovi, který svou tvrdou ranou nedal brankáři Forsterovi šanci. O pár minut později si Mount našel odražený míč a přidal k asistenci i gól, když zpoza vápna vypálil přesně k tyči.

V 18. minutě to mohlo být už o tři góly. Další velká šance Wernera, který ale pouze trefil pravou ruku Forstera. Ve 22. minutě se Werner přeci jen dočkal. Po špatné rozehrávce Warda-Prowsea se Němec ocitl v samostatném úniku a poté, co si položil brankáře Forstera, zvýšil do odkryté branky na 3:0.

Čtvrtou branku Blues zařídil opět německý útočník. Poté, co vybojoval míč v souboji se Salisuem, prošel přes tři hráče pokutovým územím soupeře, svojí střelou následně trefil tyč, od které se míč odrazil přesně k Havertzovi, jenž pohotově zareagoval a dorazil míč do odkryté branky.

Minutu před koncem první půle zachránil Forster domácí obranu, když reflexivním zákrokem na brankové čáře vychytal prudkou hlavičku Rubena Loftuse-Cheeka, která byla ještě nepříjemně tečována Salisuem.

Kanonáda Chelsea pokračovala i ve druhém poločase. V padesáté minutě zakončoval na hranici pokutového území Kanté, ale s jeho lobem si domácí brankář ještě poradil. Nicméně balon se odrazil přesně do prostoru, ve kterém se nacházel Werner a ten dorazil míč do odkryté svatyně.

Z ojedinělé šance Southamptonu snížení nepřišlo, Che Adams totiž nedokázal využít přesného centru Walkera-Peterse a v situaci jeden na jednoho trefil pouze brankáře Édouarda Mendyho.

Z další branky se však o nedlouho později radovali hosté, když ze strany centroval Alonso a našel přesně Pulišsice, ten z voleje sice nepřekonal Forstera, z následné dorážky se však prosadil Mount.

Chelsea si po výhře upevnila třetí místo v tabulce, když má náskok osmi bodů na čtvrtý Tottenham. Naopak Southampton se propadl na třináctou příčku a umístění v top desítce se mu vzdaluje, desátý Leicester má náskok jednoho bodu, a ještě k tomu tři zápasy k dobru.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele