1. kolo
15.08.2021 15:00 CET
2 : 4
(2:1)

Reportáž

Antonio výhru pečetil (© AFP)

West Ham po obratu v Newcastlu vstoupil do sezony vítězně

První půle se pro fotbalisty Newcastlu vyvíjela výtečně, když na trefy Wilsona a Murphyho dokázal zareagovat pouze Creswell. Jenže po pauze během čtvrthodiny udeřili Benrahma, Souček a Antonio, díky nimž se z vítězství 2:4 radoval West Ham.

Magpies do utkání vstoupili se třemi stopery, před Woodmanem operovali Krafth, Fernández a Clark. Na krajích nastoupili Murphy s Ritchiem, uprostřed hřiště pak Almirón, Shelvey a Hayden. Útočné duo utvořili Wilson a Saint-Maximin.

Hammers oproti tomu vsadili na klasičtější rozestavení se čtyřmi obránci. Coufala, Dasona, Ogbonnu a Cresswella jistil v bráně Fabianski, středovou trojici utvořili Rice, Souček a Benrahma. Antonia na hrotu z křídel podporovali Bowen a Fornals.

Už v páté minutě byli fanoušci na stadionu svědky první z mnoha gólových radostí. Na pravé straně Saint-Maximin umotal dva bránící hráče a odcentroval na přední tyč, odkud hlavičkou přesně zakončil Callum Wilson.

Hosté zareagovali v osmnácté minutě, kdy z levé strany poslal střílený centr před bránu Aaron Creswell. Míč ještě pak napálil Bowen, jenž podle názoru pomezního rozhodčího stál v ofsajdu. Tento názor se i z opakovaných záběrů ukázal jako pravdivý, nicméně Bowen balón zasáhl až za brankovou čarou, a tak branka platila.

Vzápětí mohl Bowen znovu udeřit, avšak vyšvihl se proti němu Woodman. Na opačném konci hřiště si Wilson nepřišel na Fabianského ani lišáckým zakončením patou, následná Almirónova střela letěla do břevna. V závěru první půle se ale ještě Magpies přeci jenom dočkali. Ritchieho centr přistál na hlavě Jacoba Murphyho, jehož pokus rozvlnil síť.

Ani ne deset minut po návratu ze šaten už však bylo zase srovnáno. Z levého okraje pokutového území načechral Antonio balón na malé vápno, tam si jej našel Said Benrahma, který svrchní částí těla rozradostnil příznivce West Hamu.

Po hodině hry po Coufalově centru zasáhl Antonio tyč, hra ale pokračovala a Fornals byl faulován Murphym, za což sudí nařídil pokutový kop. Jeho exekutor Antonio se sice nechal vychytat, k míči ale jako první doběhl Tomáš Souček, jenž jej nekompromisně usměrnil mezi tři tyče. 2:3!

A jen o pár okamžiků později se své gólové radosti konečně dočkal i Michail Antonio. Po Benrahmově pasu postupoval na gólmana zprava, ranou na vzdálenější tyč si pak připsal premiérovou trefu sezony.

A jelikož soupeř už ve zbytku utkání nedokázal nic vymyslet, slaví Kladiváři v prvním utkání nového ročníku vítězství. To jej díky solidnímu skóre řadí na průběžnou čtvrtou příčku.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Moje maličkost

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tak máme za sebou klasicke GSB přestupove okno, ale kdo ví, ještě je troška času na to překvapit a dotáhnout třeba toho Lingze. Sice máme extra úzký kádr na to, že budeme letos hrát 4 soutěže s jedním preskolenym hrotakem Antoniem, který 5 let zpět valčil na pravém obránci, ale udrželi jsme všechny klíčové hráče, což je také důležité. V EL asi nečekám nějaké velké překvapení, ale PL by jsme mohli s kouzelnikem Moyesem zopakovat. Prvni zápas Newcastle, snad to nebude dejavu z prvního kola minule sezóny, kdy jsme proti nim naprosto vyhořeli.COYI!!!

Reagovat
Bayern +

Reagovat
OnlyWHU

Tak jsme přejeli neoblíbenýho soupeře ve velkým stylu. Zapomeňme na okénka v obraně a užijme si skvělej výkon ofenzívy. Výborný Benrahma i Antonio. Teď bych hodil všechny prachy na kupu a ještě koupil špičkovýho stopera. Domácí černobílí rošťáci nám vloni zkazili účast v LM, tak jsme jim to vysvětlili.. Podle mě nejlepší sudí PL Atkinson. Zajímavý je, že když nám rozhoduje, téměř vždycky vyhrajeme! Co pamatuju, tak je to snad 10:1! Skvělý start venku, jen tak dál! COYI!!!!!

Reagovat
duloig

Včera to bol parádny výkon.Chalani to nevzdali a opäť bojovali za tri body ako celú minulú sezónu.Vééééééľká spokojnosť,len tak ďalej chlapčiská kladivárske !!! C O Y I

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele