28. kolo
05.03.2022 16:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Radost Newcastlu (© AFP)

Newcastle United poráží o jeden gól Brighton

Newcastle slaví další důležité tři body a děkuje za to především skvělému startu do utkání. Po úvodní čtvrthodince totiž vedl na Brightonem už o dvě branky, což hosté dokázali jen trochu zdramatizovat.

Newcastle stále bojuje o záchranu, byť jeho situace s nástupem nového trenéra a majitelů zdaleka není tak negativní. A dnes hodlal ukázat, že jeho forma má opravdu vzestupnou tendenci. A velmi brzo to Newcastle začal ukazovat i dnes. Ve druhé minutě musel brankář Sánchez likvidovat zakončení Ryana Frasera. Na opačné straně se vzápětí dostal k hlavičce Shane Duffy, jenže jeho zakončení už mířilo mimo tři tyče.

Po dvanácti minutách už se ale domácí ochozy mohly radovat z první branky utkání. Velmi rychlý brejk Strak táhl Jacob Murphy, který přesprintoval všechny své soky a pálil na brankáře Sáncheze. Jeho rána skončila sice jen na tyči, ale do sítě ji pohotově dorazil dobíhající Ryan Fraser.

Hráči hostujícího Brightonu v těchto chvílích vůbec nevěděli, kde jim hlava stojí, čehož Newcastle rychle využil. Po pouhých třech minutách totiž Ryan Fraser zahrával standardní situaci z pravé strany a krásným pasem našel Fabiana Schära. Toho neuhlídal dnes mimořádně tragický univerzál Cucurella a domácí vedli o dvě branky.

Další šanci měl Newcastle minutu před koncem první půle, jenže tentokrát po rohu od Targetta Dan Burn umístil svou hlavičku mimo. Hosté přeci jen nesložili zbraně a pokusili se utkání zdramatizovat. Deset minut po změně stran jim to vyšlo, když si na krásný pas ze strany naskočil Lewis Dunk a přesnou hlavičkou překonal brankáře Dúbravku. Toho Dunk pořádně protáhl ještě dvacet minut před koncem, ale tentokrát si zkušený Slovák poradil parádně.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Beros

Věřím, že třízápasová série Racků neskončí...

Reagovat
kissak

myslíš "proti Rackům"?

Reagovat
Beros

Myslím to tak, jak jsem to napsal... Mrkni, jakou mají Racci třízápasovou sérii a dojde ti to...

Reagovat
kissak

jasně zaměnil jsem si "třízápasová" a tříbodová

Reagovat
Beros

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele