24. kolo
18.01.2022 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Chelsea (© AFP)

Chelsea dále ztrácí. Tentokrát nedokázala porazit Brighton

Chelsea po dnešní remíze ztrácí na první Citizens už dvanáct bodů, navíc má o zápas více. Seagulls jsou na klidném 9. místě. Stav 1-1 svítil na ukazateli od 60. minuty, poté co domácí Webster odpověděl na zásah Ziyecha z první půle. I přes snahu obou týmů jsme se už dalšího střeleckého úspěchu nedočkali.

Úvodních pětadvacet minut probíhalo trochu překvapivě v režii domácích Seagulls. Ti velmi účinně napadali rozehrávku Blues a z následných zisků míče podnikali nebezpečné průniky skrze hostující obranu. Z dobrých pozic ale Brighton nevytěžil vůbec nic a ve 28. minutě dostali ostrou lekci z produktivity.

Po poklidné kombinaci Chelsea si Kanté vyměnil míč se Ziyechem, který měl na chvíli kolem sebe více prostoru a z nějakých 30 metrů vyslal překvapivou střelu, jež proletěla kolem nohou bránících obránců a skončila přesně v levém dolním rohu Sánchezovy svatyně. Domácí gólman očividně se zakončením z dálky vůbec nepočítal a reagoval velmi pozdě.

Tuchelova armáda poté převzala kontrolu nad utkáním a zaskočení domácí jim nekladli příliš velký odpor. Dlouho jsme ale nebyli svědky větší brankové příležitosti. Až krátce před koncem poločasu se do míče na pravé straně opřel Hudson-Odoi a jeho projektil prosvištěl těsně nad břevnem. Úvodní půle tak skončila vedením Blues.

Ani po přestávce se delší dobu ani jeden z týmů nedokázal dostat k ohrožení branky. Až v 60. minutě se skvěle uvolnil Cucurella a přihrávkou pod sebe vybídl ke střele Mac Allistera, jehož tečovaný pokus vytáhl na roh Kepa. A právě z tohoto rohu udeřil nekompromisní hlavičkou Adam Webster! Chelsea při bránění totálně zaspala a obránce skákal prakticky osamocený.

Hosté poté přidali na obrátkách a hnali se za druhým zásahem, ale jejich snaze chyběla větší kreativita překvapivá myšlenka proti zformované defenzivě Seagulls. V 73. ovšem Rüdiger luxusně vysunul Lukakua a belgického obra zblízka vyčapal Sánchez. Chelsea dál dobývala a do ofenzivy přišli pomoct čerství Havertz, Werner, Kovačić. Ti přispěli k důkladnému zámku domácích v jejich pokutovém území, ale bezvýsledně. Žádné větší šance už fanoušci na AMEX Stadium neviděli.

Autor: David Ullrich / O2tv.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
M1ck0

Brighton to doma udrží...0:0

Reagovat
REPLIKATOR

Jasná remíza

Reagovat
eder

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele