7. kolo
02.10.2021 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Bukayo Saka (© AFP)

Brighton doma remizoval s Arsenalem

Arsenal neprodloužil sérii tří výher v řadě a z Brightonu si odváží remízu 0:0. Domácí sice byli po celou dobu lepším týmem, jenže dvě své velké příležitosti nedokázali proměnit. Arsenal měl šanci na skórování v 75. minutě, ale Smith-Rowe Sáncheze nepřekonal. Gunners jsou po bezbrankové remíze na 9. místě, zatímco domácí Brighton zatím okupuje překvapivou 5. příčku.

První poločas začal v poklidném tempu a ani jeden z týmů se příliš netlačil do nějaké větší brankové příležitosti. Svůj podíl na tom nesl i silně podmáčený trávník, který komplikoval kombinační hru po zemi a nepříjemný vítr. Diváci se tak dostal úvodní šance až v 21. minutě. Hostující gólman Ramsdale si šel pro centr Maupaye, jenže ho ostře atakoval Veltman a anglickému brankáři vypadl míč z náruče. Následně se v obří příležitosti objevil Dunk, ale ve skluzu míč netrefil dobře a branku přestřelil.

V dalších minutách měli míč na kopačkách převážně domácí a Gunners působili zakřiknutým dojmem. A ve 39. minutě mohl Arsenal inkasovat. Hlavička Duffyho ale jen těsně minula hostující svatyni a poločas skončil 0:0. Brighton byl v dosavadním průběhu jednoznačně aktivnějším týmem, naopak hosté z Emirates stadium nepředvedli zhola nic.

Druhý poločas ale pokračoval v podobném duchu, ovšem bez větších šancí. Mikel Arteta se pokusil občerstvit ospalé hosty a poslal na hřiště Pepého. A ten se brzy nachomýtl k největší příležitosti Arsenalu. Smith-Rowe se po skvělém pasu ze středu pole řítil společně s Pepém na domácího golmana. Akci ale trochu zpomalil a místo přihrávky na volného Pepého zkusil zakončit, ale Sáncheze nepřekvapil.

Domácí sice působili o něco aktivněji, nicméně první střelu mezi tři tyče zaznamenali až v 81. minutě! O 6 minut později se vytáhl gólman Ramsdale. Marche výborně sklepával míč na volného Maupaye, na kterého už zívala jen prázdná brána hostů. Ramsdale se ale hbitě odrazil z místa a přihrávku efektně i efektivně vyrazil! Zároveň tak zmařil poslední gólovou šanci utkání a oba soupeři se rozešli smírně po remíze 0:0.

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com, O2tv.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Přesvědčí mě i v tomto zápase bookmaker o svých kvalitách stejně jako v 5. kole Arsenal-Tottenham? Ještě si zde hodím aktuální kurzík, je dobré vědět , jaké dělají upravy 2,87-3,15-2,5.

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
Petr Keš

Doufám že 0:2. Snad nebude Arteta vymýšlet pí"oviny typu Elneny.

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
justcall

Reagovat
Gunner14

0-3

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele