13. kolo
27.11.2021 13:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Bukayo Saka (© AFP)

Arsenal zvládl duel s Newcastlem

Arsenal vyhrál v zápase třináctého kola Premier League s Newcastlem United 2:0. Kanonýři rozhodli ve druhém poločase, kdy se trefili Saka a Martinelli.

V obrovské šanci byl v šestnácté minutě Bukayo Saka. Poté, co si míč zpracoval Sambi Lokonga a poslal výborný křížný centr, si tento útočník původem z Nigérie nepočínal nejlépe v zakončení a mířil z malého vápna mimo branku. Velká škoda pro domácí. O pár minut později krásná střela Martina Ödergaarda z přímého kopu neskončila brankou. Famózní zákrok předvedl konečky prstů Martin Dúbravka a držel tak své hráče nad vodou.

Ve 30. minutě se o slovo přihlásili i hosté. Nádhernou ránu vyprodukoval Jonjo Shelvey. Ovšem Aaron Ramsdale předvedl fantastický zákrok a vytáhl tak míč na břevno. I přes to, že hosté se nemohli dostat s míčem ani na útočnou polovinu, toto pro ně byla obrovská škoda. Před přestávkou tak musel Newcastle znovu podržet slovenský gólman, vynikající Martin Dúbravka. Po centru od Nuna Tavarese nejprve hlavičkoval Emile Smith Rowe, ovšem následně měl Pierre-Emerick Aubameyang před sebou úplně prázdnou branku, ale i přesto z malého vápna trefil pouze tyč.

Domácí se do vedení dostali v 56. minutě. Po ose Saka-Smith Rowe-Tavares si prvně zmiňovaný Bukayo Saka zpracoval míč a z levé strany zamířil bezpečně na zadní tyč. Tentokrát byl brankář Martin Dúbravka bez šance. Hosté mohli srovnat v 65. minutě, ale v samostatném úniku neuspěl Calum Wilson, kterého na poslední chvíli atakoval Nuno Tavares. Hlavní rozhodčí Stuart Attwell ukázal, že se pískat nebude. A tak za pár momentů přišel na druhé straně trest. Po výborném centru od Takehira Tomijasuja za obranu si míč našel Gabriel Martinelli a z voleje dal druhou branku domácích v utkání. V závěru měl ještě šanci na snížení Allan Saint-Maximin, ale jeho pokus pokryl Aaron Ramsdale.

Newcastle tak v letošní sezoně stále čeká na vítězství, naopak Arsenal napravil porážku s Liverpoolem a útočí na top čtyřku.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Beros

0 6 7

Reagovat
smazaný uživatel

Proč má tipsport na jedničku o jednu setinu vyžší kurz než byl v 11. kole s Watfordem???

Reagovat
smazaný uživatel

Ted už o 3 setinky . Jen si hrej bukwico. I na tebe dojde, co budeš dělat potom nevím , nic jiného neumíš.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Geordies

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal dnes snad vyhrajeme.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pokial tam bude arteta tak budeme hrat o sted tabulky...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele