3. kolo
26.09.2020 18:30 CET
3 : 3
(3:0)

Reportáž

Radost hráčů WBA (© AFP)

Chelsea zaspala úvod, v závěru zachránila alespoň remízu

Nový ročník Premier League pokračuje v gólových hodech i ve třetím kole a význačnou měrou se na tom podílelo utkání mezi West Bromwichem Albion s londýnskou Chelsea. Zatímco první půle patřila šokujícím způsobem domácímu nováčkovi, který se ujal dokonce tříbrankového vedení, po změně stran Blues přece jen zabrali a dramaticky nakonec vydřeli alespoň bod za konečnou remízu 3:3.

Zápas na stadionu Hawthorns náležitě Franku Lampardovi ukázalo, že potíže s defenzivní činností Chelsea sahají hlouběji než jen k pozici brankáře, neboť hříšník minulého zápasu s Liverpoolem Kepa Arrizabalaga zůstal jen na lavičce náhradníků, a přesto se hosté nevyvarovali celé plejády chyb a tří inkasovaných branek. Místo očekávaného vítězství tak musel remízu zachraňovat Tammy Abraham na samém sklonku nastavení a Chelsea již po třech odehraných kolech ztrácí na první místo pět bodů.

Kromě zmíněného opomenutí Kepy mezi třemi tyčemi sáhl Lampard ještě k jedné výrazné změně, a to k nasazení Thiaga Silvy, jenž rovnou při svém debutu dostal i kapitánskou pásku. Ani bohaté zkušenosti brazilského zadáka však defenzivní činnosti Blues nepomohly, ba naopak. Na prvním inkasovaném gólu měl hlavní podíl Marcos Alonso, jehož nedůrazná hlavička dopadla k Matheusi Pereirovi, jenž obratem vyslal do šance Calluma Robinsona a forvard West Bromwiche parádní přízemní ranou na zadní tyč překonal i brankáře Caballera.

Prvotní reakce hostí byla slibná, neboť oba útočníci Abraham s Wernerem měli na dosah brzké vyrovnání. První jmenovaný však centr Reece Jamese poslal z vyložené příležitosti mimo tři tyče a Werner po pasu téhož hráče trefil pro změnu břevno. Tyto zahozené možnosti záhy Blues mrzely dvojnásob, ba dokonce trojnásob. Špatné zpracování Alonsovy přihrávky přišlo Thiaga Silvu pořádně draho, jelikož svou nešikovností vyslal do samostatného úniku Robinsona, který si proti Caballerovi poradil i podruhé. A aby toho nebylo málo, Pereirův rohový kop poté přizvedl Darnell Furlong přesně pro Kylea Bartleyho, jenž ještě do přestávky upravil skóre na nevídaných 3:0.

Lampard na otřesný vývoj zápasu zareagoval dvojím poločasovým střídáním, která se anglickému manažerovi skutečně osvědčila, neboť právě César Azpilicueta a Callum Hudson-Odoi měli prsty v následujících dvou gólech, jež Chelsea vrátily naději. Nejprve se povedenou ranou zpoza pokutového území po Azpilicuetově přistrčení prosadil Mason Mount a brankář Johnstone se za jeho skrytou ranou na přední tyč jen ohlédl. Druhý zásah ze 70. minuty hostí stál rovněž za to - týmová kombinace vyústila v narážečku Hudsona-Odoie s Havertzem a první jmenovaný křižnou přízemní ranou snížil na rozdíl jediného gólu.

Od té chvíle se sice domácí statečně drželi až do samého nastavení, ovšem neúnavnému tlaku favorita nakonec přece jen podlehli. Johnstone zvládl Mountovu střelu vyrazit jen před sebe, kde se jako první ocitl Tammy Abraham a nabídnutou příležitostí tentokráte nepohrdl.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

od Leicesteru dostali Baggies tři branky, aniž by sami jedinou vsítili. Evertonu již svěřenci manažera Slavena Biliće vstřelili tři góly, jenže soupeř z Liverpoolu odpověděl hned pětkrát. Kvůli souhrnnému skóre 2:8 tak Albion sídlí na posledním místě tabulky.

Nejak mi to nesedí dať 3 góly a mať skóre 2:8

Reagovat
Hephaestus

Našli jste v článku chybu? Můžete nám ji oznámit.

Reagovat
Werkrider

Reagovat
smazaný uživatel

Cabbalero

Reagovat
John Obi Mikel

0:3

Reagovat
johnn

Tak dnes da gol Havertz a Werner konečne by to mohlo padnuť aby bola pohoda aj keď Havertz už dal v pohari hetrik.

Reagovat
Rich

No jo jenomže to jste hráli proti třetiligovému týmu, který je navíc vespod tabulky, dnes jste hráli s posledním Albionem a může Chelsea být ráda, že to dopadlo, jak to dopadlo a že bere vůbec nějaké body...

Reagovat
smazaný uživatel

Chalsea by byla ráda za body. Bohužel veze jen bod. Množné číslo v tomto případě není na místě! ;-)

Reagovat
Rich

Jako pokud bude hrát další zápasy takhle, tak jim to 6 místo zůstane, obrovské hvězdy přitáhly a potencionál to asi bude mít, šance byly, ale stejně, ta obrana je děsná...

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2 pralesní hrůzy Abraham & Odoi

Reagovat
smazaný uživatel

obrovské miliónové posily Silva, Werner

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele