17. kolo
02.01.2021 21:00 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Alexandre Lacazette (© AFP)

Arsenal pokračuje na vítězné vlně, West Brom rozstřílel čtyřmi góly

Lepší vstup do nového roku se snad Arsenalu ani nemohl povést. "Kanonýři" na půdě West Bromwiche Albion podali dost možná nejlepší výkon pod vedením stávajícího manažera Mikela Artety a drtivou výhrou 4:0 si připsali již třetí ligový triumf v řadě za sebou. Zatímco hosté díky tomuto výsledkovému zmrtvýchvstání pomalu stoupají tabulkou, West Brom si připsal další tvrdou prohru a zůstává v sestupovém pásmu s čím dál horším skóre.

Ligový nováček se sice marně potácí v boji o záchranu, ovšem na papírové favority se umí opakovaně vytáhnout, jak už se o tom v této sezoně přesvědčily kluby jako Liverpool, Manchester City či Chelsea, které s West Bromwichem shodně remizovaly. Arsenal však nic podobného nepřipustil a o své výhře z velké části rozhodl hned v úvodu navzdory hustému sněžení. Již úvodní střelecké pokusy Aubameyanga se Sakou předznamenaly nebývalou střeleckou aktivitu "Kanonýrů", kteří si nakonec jen za první půli připsali jedenáct střel, což se jim v předešlých zápasech mnohdy nepovedlo ani za celých devadesát minut.

Převahu hostí po dvaceti minutách přetavil v úvodní gól večera Kieran Tierney, a nebyl to gól ledajaký. Skotský bek jako by v chladném prostředí na bílém podkladu pookřál a svou dravostí dělal obraně Baggies neustálé potíže, které vyvrcholily ukázkovou individuální akci, kdy Tierney zamotal nohy Furlongovi, zasekl si míč do šestnáctky a svou slabší pravačkou vypálil ideálně na zadní tyč, kam se brankář Johnstone natahoval marně.

Předzápasová výzva domácího kouče Sama Allardyce hlavně se vyvarovat brzkých inkasovaných branek tak padla za své a aby toho nebylo málo, okamžitě následoval i gól číslo dvě, který pro změnu nechal fanoušky Arsenalu zavzpomínat na zlaté časy ještě pod vedením Arséna Wengera. Jednalo se totiž o lahůdkovou kombinaci na jeden dotyk mezi triem Lacazette-Smith Rowe-Saka, kteří v mžiku rozebrali soupeřovu obranu a Saka na závěr uklidil míč zblízka do prázdné branky.

Ve zbytku první půli dokonce "Kanonýři" usilovali i o třetí zásah, ovšem na Johnstona si dvakrát Lacazette ani Holding nepřišli. Po změně stran si však francouzský útočník spravil chuť se vším všudy. Ještě předtím na chvíli hostům zatrnulo, když skóroval Diangana, avšak správně zdvižený praporek čárového rozhodčího kvůli ofsajdu Robinsona celou akci zneplatnil.

Pak se už dostal ke slovu Lacazette, jenž se v poslední době střelecky probral k životu a potvrdil to i na stadionu Hawthorns. Nejprve na přelomu hodiny hry hrot Arsenalu napálil do sítě odražený míč, který chaoticky putoval okolo Johnstonovy branky jako pinballová kulička, kterou Ajayi napálil do vlastní tyče a následně zablokoval gólový pokus Smithe Rowea, a pouhých pár minut nato Lacazette reflexivně kolenem tečoval do branky i prudký centr Tierneyho.

Demoralizovaného soupeře, který po předešlé pětigólové prohře s Leedsem stihl další domácí debakl, si hosté vychutnávali i v závěrečných minutách. Šance na pátý zásah měli střídající Willock s Willianem a ojedinělou šanci domácích v podání Harpera dokázal v nastavení zneškodnit i do té doby vesměs nečinný Bernd Leno. Arsenal tak zvítězil 4:0 a místo děsivého boje o záchranu poskočil tabulkou alespoň na prozatímní jedenácté místo.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (2)

Přidat komentář
Nikikrew

#FreeOzil

Reagovat
smazaný uživatel

#BringBackMesut

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele