2. kolo
19.09.2020 16:00 CET
4 : 3
(2:1)
Stadión:
Elland Road, Leeds

Reportáž

Leeds v přestřelce udolal Fulham

Leeds zatím v Premier League opravdu baví. I druhý zápas v této sezóně totiž přinesl dramatickou přestřelku, kterou ale tentokráte družstvo Marcela Bielsy zvládlo lépe. Fulham byl v úvodní hodině hry horším celkem, pak se ovšem svěřenci Scotta Parkera nečekaně zvedli a nechybělo mnoho, aby si nakonec odvezli remízový bod.

Samotný zápas odstartoval ve zběsilém tempu a velmi rychle se také poprvé měnilo skóre. Rohový kop z pravé strany propadl až k Helderu Costovi, ten nad ničím nepřemýšlel, napřáhl a parádní ranou o břevno poslal Leeds do vedení. Navýšit jej mohl opět po rohovém kopu stoper Cooper, jeho hlavičku ovšem brankář Areola vytěsnil na roh. Z ničeho nic pak přišlo vyrovnání hostů z Londýna - do naprosto nesmyslného skluzu se totiž pustil stoper Koch, při kterém netrefil balón, jen nohy protihráče, a tak bylo automaticky zaděláno na průšvih. K exekuci pokutového kopu se postavil Mitrovič a ranou pod tělem Meslier srovnal na 1:1. Ani tento stav ovšem nevydržel do konce první půle, čtyři minuty před pauzou totiž Joe Bryan fauloval hlavičkujícího Bamforda a penalta se kopala i na druhé straně. A opět úspěšně - Mateusz Klich zkušeně poslal brankáře na druhou stranu a mohl se radovat.

I v první části druhého dějství pokračovala dominance domácího celku, která se projevila i ve skóre. Třetí brankou přidal po krásné přihrávce Kliche neméně hezkým obstřelem Bamford, načež útočník Leedsu o pár minut později zase nezištnou zpětnou přihrávkou vybídl k druhému gólu v zápase Heldera Costu a ten se nabízené příležitosti chopil bravurně - nekompromisní střelou pod břevno zvýšil už na rozdíl třídy.

Pokud si někdo myslel, že utkání se od té doby bude dohrávat jen z povinnosti, musel být pořádně překvapen. Hosté totiž nesložili zbraně, naopak využili mírného polevení v řadách domácího týmu a utkání ještě dokázali zdramatizovat. Po hezkém vybídnutí ze středu pole se objevil Bobby Reid sám před Meslierem a prudkou přízemní střelou vrátil Fulham do hry. A o pět minut později byl rozdíl ve skóre už jen jednobrankový, když si na centr Teteho nejvýše naskočil Mitrovič a hlavičkou prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Leeds výrazně znervózněl a ztratil půdu pod nohama, načež byli jeho hráči velmi rádi, že prudký projektil Cavaleira skončil jen na tyči a nikoliv v síti. I přes veškerou snahu se nakonec Fulhamu vyrovnat již nepodařilo a první body po návratu si tak na své konto připisuje Leeds, zatímco Cottagers si na první zápis do tabulky ještě budou muset minimálně týden počkat.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele