38. kolo
23.05.2021 17:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Fabian Schär (© AFP)

Fulham nevyhrál ani v závěru této sezóny a na Newcastle nestačil po výsledku 0:2

Fulham se s anglickou nejvyšší soutěži nerozloučil dobře a Newcastlu nakonec podlehl v poměru 0:2. Letošní ročník Premier League tak zakončil na osmnáctém místě s osmadvaceti body a po roce stráveném mezi elitou se znovu vrací o patro níže, za sedmnáctou příčkou Burnley zaostal o propastných jedenáct bodů. Naopak "Straky" potvrdily dobré rozpoložení z poslední doby a obsadily slušné dvanácté místo s pětačtyřiceti body.

Hostující výběr byl od samého začátku přeci jen aktivnější a první vyloženou možnost si vypracoval již po necelých sedmi odehraných minutách, kdy se Saint-Maximin krásně uvolnil na levé straně a pak svůj křížný přízemní projektil poslal o několik decimetrů vedle vzdálenější konstrukce. Domácí se poprvé ozvali přesně po dvaceti minutách hry, nicméně skákavá střela Cavaleira z osmnácti metrů se mezi tři tyče nevešla.

Newcastle se dostal do vedení přesně v polovině úvodního dějství. Joseph Willock se rozběhl z vlastní poloviny a po necelém čtyřicetimetrovém vystřelil. Nejprve byl sice zablokován, avšak následně vystřelil podruhé a tentokráte usměrnil balón do protějšího spodního růžku. Poté už v prvním poločase k ničemu zásadnímu nedošlo, domácí mohli srovnat krok zhruba deset minut po přestávce zásluhou aktivního Cavaleira.

Hosté vyrobili obrovskou hrubku v defenzivě a Carvalho pak našel zcela osamoceného portugalského forvarda, který však trestuhodně pálil příliš vysoko. V 67. minutě naopak mohl na opačné straně rozhodnout hlavičkující Gayle, ale z hranice brankového území mířil o dva metry nad břevno. Svěřenci trenéra Steva Bruce se přeci jen dočkali druhého uklidňujícího gólu v 88. minutě, pokutový kop za nedovolený zákrok Teteho na Ritchieho totiž bez větších potíží proměnil švýcarský reprezentační obránce Fabian Schär.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele