6. kolo
24.10.2020 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Jairo Riedewald (© AFP)

V londýnském derby byl úspěšnější Crystal Palace

Fulham i nadále zůstává na poslední příčce, svůj bodový zisk se mu v duelu s Crystal Palace po prohře 1:2 nepodařilo rozšířit. Svěřenci Scotta Parkera do utkání opět nevstoupili nejlépe, už v první desetiminutovce inkasovali a z této nevýhodné situace se jim ve zbylém čase již nepodařilo vyhrabat.

V osmé minutě se nejprve do vápna proháčkoval aktivní Zaha, jeho střelu na bližší tyč ale zneškodnil Areola. Crystal Palace však pokračovalo v útočném snažení, k míči se dostal opět Zaha a parádní kolmicí vybídl ke skórování Riedewalda, který tentokráte tváří tvář Areolovi nezaváhal. Vyrovnat mohl na druhé straně rychlík Aina, jeho střela ovšem skončila pouze na pravé tyči. K vyrovnání nevedla ani Lookmanova střela zpoza pokutového území. Na druhé straně se po narážečce s útočníkem Crystal Palace objevil v dobré příležitosti Zaha, tentokrát však Areolu nepřekonal. Fulhamu v sobotu opravdu nepřálo štěstí, po dalším průniku pálil do tyče tentokráte Lookman, zatímco dorážku z jasné pozice nezvládl tentokráte Mitrovič. Do šaten se tak šlo za stavu 0:1.

První vážnější příležitost dějství druhého připadla na hlavu Mitroviče, který však po standardní situaci nenasměroval kulatý nesmysl mezi tři tyče. Po více než hodině hry přišla druhá gólová radost hostujícího celku - přízemní centr Batshuayie propadl až na zadní tyč, kde jej ze dvou metrů dopravil do sítě nabíhající Zaha. V sedmdesáté minutě se za obranou domácích ocitl opět střelec druhé branky Crystal Palace, tentokráte však skóre nenavýšil.

Závěr zápasu pak ještě přinesl červenou kartu pro domácího Kamaru, kterou hlavnímu sudímu doporučil sudí u videa, a nakonec také tolik kýžený gól domácího celku, když se v nastaveném čase krásnou ranou trefil záložník Cairney. Nicméně na jakýkoliv boj alespoň o remízu již bylo příliš pozdě, a tak utkání dospělo k vítězství hostujícího celku v poměru 2:1.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
C-M@ster

Proč je na fotce Marcelo?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele