19. kolo
16.01.2021 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Mason Mount (© AFP)

Mountův gól přinesl Chelsea kýžené vítězství

Sice s velkými problémy, ale přece. Chelsea si zapisuje první ligovou výhru v roce 2021, kterou ji v posledních 10 minutách vystřelil záložník Mount. Frank Lampard tak může být spokojen s výsledkem, herní projev jeho svěřenců mu už ale tolik pozitiv nepřinesl. Tím spíše, když Chelsea více než poločas hrála proti oslabenému soupeři, dlouhou dobu to ale vypadalo na to, že Fulham ustráží bezbrankovou remízu. Scott Parker nakonec může žehrat především na nedisciplinovanost Robinsona, která jeho spoluhráče stála zápas.

První poločas nepřinesl špatnou podívanou, ačkoliv vyložených šancí bylo pomálu. Chelsea sice častěji držela míč na kopačkách, jejich hra však byla už tak trochu tradičně pomalá a bez nápadu, naopak Fulham ze svého pečlivého defenzivního bloku vyrážel k nebezpečným rychlým kontrům. První nebezpečí zahrozilo z kopačky Ziyecha, s jeho ranou ze střední vzdálenosti si ale Areola poradil. Totéž platilo i o střele Girouda, kterou domácí brankář konečky prstů vytěsnil na rohový kop. Z něj se k hlavičce prodral obránce Rudiger, ovšem i s ním si strážce domácí svatyně poradil. Největší šance prvního poločasu nakonec připadla na kopačky domácího celku - rychlý protiútok potáhl Robinson, krásně míč předložil nabíhajícímu Tetemu, jenž parádní přihrávkou našel osamoceného Cavaleira, který ale v zakončení trestuhodně selhal a branku vysoko přestřelil. Na druhé straně se zase odražený míč dostal k Mountovi, který si jej rychle zpracoval a pohotovou ranou orazítkoval břevno.

Klíčový okamžik zápasu pak přišel těsně před poločasovým hvizdem. Aktivní Lookman u postranní čáry přišel o míč, jeho chybu se jal napravit Robinson, jenže zcela nesmyslně vlétl do souboje s Azpilicuetou s příliš velkou energií a hlavním rozhodčím tak byl odměněn červeným kartónkem. Fulham tak zcela zbytečně musel dohrávat zbytek zápasu v početním oslabení.

Na startu druhého dějství Chelsea zahrozila sérií rohových kopů, ani z jednoho však gólově nezapršelo. Po hodině hry měl po přiťuknutí Mounta velkou příležitost Giroud, ten ale branku netrefil - a i kdyby ano, gól by neplatil, jelikož se francouzský útočník nacházel v postavení mimo hru. Frank Lampard v tuto chvíli přiložil pod kotel, do hry poslal útočníka Abrahama a ze hřiště stáhl nadbytečného Jorginha, načež Chelsea měla během pěti minut dvě solidní příležitosti ke skórování. Nejprve si na centr Kovačiče naskočil právě Abraham, svou hlavičku ale nasměroval jen do rukavic brankáře Areoly. Následně se na pravé straně uvolnil Ziyech a krásným centrem oslovil na zadní tyči nabíhajícího Pulišiče, ten ale na balón o kousíček nedosáhl.

A do vedení se tak mohl překvapivě dostat Fulham. Po velkém nedorozumění mezi Azpilicuetou a brankářem Mendym se k balónu velmi lacinu dostal útočník Cavaleiro, jehož střelu do odkryté svatyně ovšem zblokoval pohotový Thiago Silva. Franka Lamparda a potažmo celou Chelsea nakonec deset minut před koncem vysvobodil záložník Mount, který si našel Areolou vyboxovaný míč a zkušeně jej uklidil do odkryté části branky. V nastavení mohl vítězství hostů ještě pečetit střídající Werner, ten však svůj samostatný nájezd vyřešil prachbídně a pokusem o obstřel minul domácí branku o dobré dva metry. Chelsea to však mrzet nemuselo, po vítězství 1:0 si na své konto připisuje důležité tři body, naopak Fulham zůstává v zóně sestupu.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele