29. kolo
20.03.2021 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Danny Welbeck (© AFP)

Brighton jasně přehrál Newcastle

Brighton bez větších problémů zvládl důležitý záchranářský duel s Newcastlem a svému sokovi nadělil tři branky. Tabulkově sice šlo o sousedy v tabulce, herně se ale výkon obou mužstev nedal ani srovnávat - Brighton byl po celý zápas lepším celkem, předváděl hezké kombinace a vytvářel si šance, zatímco Newcastle se omezil pouze na bránění v hlubokém bloku, odkopy a pochlubit se mohl jedinou vážnější šancí, když záložník Fraser orazítkoval tyč. Brighton tak má na první sestupovou příčku již šestibodový náskok, Newcastle naopak zůstává v bezprostředním ohrožení sestupu.

Domácí do utkání vlétli plni elánu, svého soka od prvních minut zatlačili a první vážnější šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Už po dvou minutách hry propadl centrovaný míč na Modera, který míč ale dobře netrefil a branku tak vysoko přestřelil. Jen o dvě minuty později se po hezké kombinaci po ose Trossard - Welbeck dostal právě Moder za zády hostující obrany, ve výhodné pozici ale mířil pouze do míst, kde se nacházel brankář Dúbravka. Úvodní nápor domácích završila situace z osmé minuty, kdy po rohovém kopu domácích zaváhal brankář Dúbravka, kterému vypadl míč z rukavic, načež jej pohotový Maupay dopravil do sítě - branka ale nemohla být uznána, jelikož situaci předcházel faul na hostujícího brankáře.

Newcastle byl v prvních pětačtyřiceti minutách zcela neškodný a zahrozil jen jedinkrát, když se po rohovém kopu dostal k hlavičce Isaac Hayden, ten ale mířil o dobré dva metry mimo branku. V nastavení první půle pak přišla zasloužená odměna pro domácí za jejich aktivitu. Dlouhý míč za obranu převzal ofenzivní záložník Trossard, následně se obtočil kolem svého strážce a nádhernou střelou zpoza vápna směřovanou na zadní tyč otevřel skóre zápasu.

Hned na startu druhého dějství mohl Newcastle vrátit do hry Fraser, který se po přihrávce Almiróna odhodlal uvnitř vápna k technické střele a orazítkoval tyč domácí branky. Brighton ovšem zareagoval takřka okamžitě a v 51. minutě vedl již o dva góly. Jednalo se o takřka identickou situaci jako při první brance, tentokráte zpoza vápna pálil útočník Welbeck a čisté svědomí nemůže mít brankář Dúbravka, který při zákroku trochu zaspal. Brightonu to ale radost nezkazilo a domácí se ujali dvoubrankového vedení.

Dvacet minut před koncem pak dal definitivní podobu výsledku útočník Maupay, který si na značce penalty počkal na centr záložníka Grosse a pohotovým zakončením jej uklidil do sítě. Brighton tak ve veledůležitém zápase podal jeden ze svých nejlepších výkonů v sezóně a zaslouženě zvítězil 3:0, naopak Newcastle pokračuje ve výkonové mizérii a se záchranou bude mít ještě pořádné starosti.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele