38. kolo
23.05.2021 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Anwar El-Ghazi (© AFP)

Chelsea prohrála, přesto se kvalifikovala do Champions League

Chelsea důležité klání v boji o první čtyřku vůbec nezvládla a na půdě Aston Villy prohrála 1:2. Svěřenci Thomase Tuchela však mají obrovské štěstí, že Leicester na domácím hřišti podlehl Tottenhamu a Chelsea se tak díky tomu podařilo uhájit čtvrté místo a kvalifikaci do příštího ročníku Ligy mistrů. Německý manažer by však jistě byl daleko spokojenější, kdyby se jeho hráči na pomoc třetí strany nemuseli vůbec spoléhat.

Hosté přitom do utkání vstoupili velmi aktivně a v úvodních pětadvaceti minutách Aston Villu výrazně přehrávali. Chelsea se svého soka podařilo uzamknout ve vlastním pokutovém území a dařilo se jí i vytvářet si nadějné pozice. Dalekonosnou ránu Mounta však brankář Martínez zlikvidoval, stejně tak si poradil i se zakončením Chilwella. Po dvaceti minutách se po přiťuknutí levého obránce Chelsea na značce penalty napřahoval útočník Werner, jeho pokus však na poslední chvíli obrana hostí zablokovala. Povedenou pasáž pak zakončila kombinace Azpilicuety s Mountem, po které pálil druhý jmenovaný ve vyložené příležitosti vysoko nad.

Aston Ville se posléze podařilo obraz hry vyrovnat a sama dvakrát zahrozila - nejprve pálil zpoza vápna nepřesně Traoré, po velké chybě Kovačiče, který ztratil míč ve středovém kruhu, se zase k zakončení zpoza vápna odhodlal McGinn, ani ten však nebyl přesný. Pět minut před koncem pak pro celek bojující o Ligu mistrů přišla pořádně studená sprcha - chytrý signál z rohového kopu si našel cestu na kopačky Bertanda Traorého, který se štěstím prostřelil Mendyho.

Hned na startu druhého dějství hosté zvýšili svou aktivitu a v první velké příležitosti se po přihrávce Chilwella ocitl Pulisic, tomu ale rána vůbec nesedla a po teči obránce Targetta míč skončil dva metry vedle domácí branky. O chviličku později mohl vyrovnat Mount, ten ale ve velké příležitosti jen nastřelil stopera Mingse. A tak naopak udeřilo na druhé straně - jeden z mála útoků Aston Villy potáhl Grealish, který míč předložil do vápna Traorého, kterého zcela zbytečně fauloval Jorginho a kopala se penalta - k té se postavil El Ghazi a bez problémů prostřelil střídajícího Kepu.

Chelsea vrhla všechny síly do útoku, jako v celé sezóně jí ale výrazně sráželo špatné proměňování šancí. Po hodině hry balón dopravil do sítě Werner, branka ale nemohla být uznána kvůli ofsajdu. V další vyložené šanci neuspěl zase Havertz, který z malého vápna branku přestřelil. Úspěšný byl až dvacet minut před koncem obránce Chilwell, který si naběhl na Pulisicův centr a přízemní střelou překonal brankáře Martíneze.

Chelsea pokračovala v obléhání domácí branky, jenže postupně ani Mount, ani Havertz a tři minuty před koncem normální hrací doby ani Chilwell již nedokázali brankáře Marténeze překonat. V nastaveném čase pak za hloupé oplácení obdržel kapitán Azpilicueta červenou kartu, hosty to ale mrzet nemuselo, jelikož díky prohře Leicesteru udrželi klíčovou čtvrtou příčku.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Si říkám že by se Chelsea mohla klidně i hodit Cristýnka Ronaldů... tolik vypracovaných šancí a nikdo kdo by je tak uklízel.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele