36. kolo
14.07.2020 21:15 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Chelsea zůstane po tomto kole třetí, doma skolila Norwich City

Chelsea napravila svůj poslední výsledkový nezdar z půdy Sheffieldu United, a ačkoli nad posledním Norwichem zvítězila jen o jeden jediný gól, tříbodový rezultát si za svůj výkon plně zasloužila. K sestupu odsouzený sok vyprodukoval na Stamford Bridge za celých devadesát minut jen dvě střely na bránu, přičemž ani jedna z nich se nevešla přímo mezi tři tyče.

Domácí potřebovali ze své třetí příčky odehnat od sebe dotírající duo Leicester City - Manchester United a jedině výhra jim v tomto ohledu mohla pomoci. I když jediným úspěšným střelcem se stal v závěru první půle Olivier Giroud, nejtěsnější možný skalp jim vůbec nevadil. Klíčové tři body totiž pro ně znamenají ne definitivní, ale zásadní pojištění umístění v top čtyřce.

Hosté se snažili v Londýně soustředit hlavně na co nejdelší bránění průběžně nerozhodného výsledku, jejich plány ale vzaly za své už v dějství prvním. V tom druhém se přitom v žádném případě nezlepšili, alespoň co se týče hry směrem dopředu, celkem počtvrté z poslední pěti klání neskórovali, a utrpěli tak již svou devátou porážku v řadě napříč všemi soutěžemi.

Chvilku přece jenom trvalo, než se The Blues propracovali ke své první vážnější příležitosti. V té se objevil neustále hladový Giroud ve 20. minutě. Jorginho našel svého spoluhráče dobrým pasem do šestnáctky, a protože bránící Godfrey neodvrátil míč do bezpečí, mohl francouzský forvard zakončovat, ovšem netrefil balón v dobré pozici vůbec ideálně.

Ve 27. minutě zahrozil Giroudův spoluhráč z útoku Pulisic, jemuž po Zoumově přihrávce nabil na střelbu zleva Marcos Alonso, Američan však pálil pouze do boční sítě. Ve 36. minutě se ozval Pulisic ještě jednou, to když si elegantně zpracoval centr Rüdigera, zbavil se díky svému účelnému pohybu beka Aaronse, nicméně následně orazítkoval pouze břevno.

Jen o minutu později hodlal udělat něco s vyrovnaným stavem Zouma, avšak svou hlavičku nenasměroval do prostoru brány. Až ve třetí minutě nastavení prvního poločasu se rozvolnila poprvé a naposledy branková síť. Marcos Alonso uvolnil nalevo Pulisice, ten našel jemným obloučkem Girouda, jenž hlavou přes stopera Kloseho z blízkosti pohotově zacílil.

Po obrátce se Chelsea chtěla dostat k nějakému navýšení svého náskoku, aby se o něco více uklidnila a nestrachovala se o zisk plného počtu bodů, taková skutečnost ovšem pro ní nebyla vlastně vyloženou prioritou, neboť její soupeř v ofenzivě i nadále maximálně tápal. Domácí gólman Kepa, na rozdíl od svého kolegy Krula, si na merunu sáhl jen sporadicky.

V 66. minutě vystřelil technicky solidně Azpilicueta, míč ovšem o kousek přeletěl hostující brankovou konstrukci, v 72. minutě nehlavičkoval úplně špatně Giroud, avšak ani on neseřídil svoje mířidla správně. V 75. minutě neproměnil velkou šanci Pulisic, který ztroskotal na Krulovi, neprosadil se vůči němu poté ani Marcos Alonso či Willian z přímého kopu.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Rezan

Kéž by 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele