32. kolo
01.07.2020 19:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Arsenal čtyřmi brankami rozstřílel Norwich

Stejně jako v minulém kole se londýnský Arsenal na pohodlné vítězství příliš nenadřel, neboť Norwich City svému protivníkovi ke konečnému výsledku 4:0 výrazně dopomohl vlastními chybami v rozehrávce. Ze zaváhání brankáře Tima Krula a také Josipa Drmiće vytěžil domácí kapitán Aubameyang dva góly, po jednom si pak připsali Granit Xhaka a debutant Cédric Soares.

První ohrožení Krulovy branky měl na svědomí Piérre-Emerick Aubameyang, ale na nizozemského brankáře si kroucenou ranou na zadní tyč nepřišel. Poté však o sobě dali vědět i hosté, když se do míče z uctivé vzdálenosti opřel Ben Godfrey a málem se postaral o adepta na gól sezony, neboť jeho táhlá pumelice prosvištěla kolem plachtícího Martíneze směrem k hornímu růžku branky, avšak nakonec skončila pouze na tyči. Takřka hned nato kontroval na druhé straně Alexandre Lacazette, jenže výtečnou pobídku Ceballose poslal hlavou přímo doprostřed s Krulovou připravenou náručí.

Když už se zdálo, že se Kanonýři navzdory převaze průlomu skóre do přestávky nedočkají, podařilo se jim zničehonic skórovat stejně jako v minulém kole se Southamptonem, tedy po brankářské minele. Zatímco na Alexe McCarthyho vyzrál aktivním napadáním Eddie Nketiah, tentokráte váhajícího Krula obral o míč sprintující Aubameyang a vzápětí poslal míč do odkryté branky.

A aby toho pro zaskočené hosty nebylo málo, sotva čtyři minuty nato inkasovali podruhé. Rychlá akce po levé straně přešla z Tierneyho k Aubameyangovi a nakonec Granitu Xhakovi, jenž byl za svůj náběh do šestnáctky odměněn prvním ligovým gólem tohoto ročníku poté, co bez váhání z mírného úhlu propálil Krula mezi nohama. Když pak v nastavení první půle nevyzrál na pozorného Martíneze Kenny McLean povedenou ranou z přímého kopu, šlo se do kabin za dvoubrankového vedení domácích.

Daniel Farke na nepříznivý vývoj utkání zareagoval hned trojím střídáním bezprostředně po změně stran a jeden z nových hráčů na hřišti Adam Idah málem okamžitě skóroval nebýt dalšího kvalitního zákroku Martíneze. Canaries i poté pokračovali v tlaku a Arsenal najednou platil za pasivního přihlížejícího, ovšem když už se Josipu Drmićovi podařilo připsat si gólovou asistenci, stalo se tak před vlastní brankou. Útočník Norwiche poslal po autovém vhazování trestuhodnou zpětnou přihrávku do vlastní šestnáctky přesně na nohu číhajícího Aubameyanga, který chladnokrevně vytrestal i druhou hrubku v soupeřově rozehrávce.

Třetí gól odpor Norwiche definitivně zlomil a utkání se již spíše jen dohrávalo. Sladkou tečku v podobě čtvrtého gólu přidal deset minut před koncem střídající Cédric Soares, jenž tak skóroval okamžitě po svém premiérovém nástupu v dresu Kanonýrů, a to tvrdou ranou zpoza pokutového území, kterou ještě na cestě do sítě lehce tečoval jeden z bránících hráčů a Krul tak byl bezmocný. Arsenal tedy snadno zvítězil 4:0 a přinejmenším na jeden den poskočil v tabulce na sedmé místo, zatímco Norwich zůstává beznadějně poslední.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele