7. kolo
29.09.2018 13:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Manchester znovu selhal a padl proti rozjetému West Hamu 3:1

West Ham je na vzestupu. Obavy okolo týmu Manuela Pellegriniho kvůli špatnému vstupu do sezony se s každým dalším utkáním rozplývají a nejinak tomu je i po sobotním duelu s Manchesterem United, který domácí Hammers ovládli ve velkém stylu. Výhru 3:1 režíroval výtečným výkonem ve středu pole kapitán Mark Noble a o góly se postaralo celé ofenzivní trio Anderson-Yarmolenko-Arnautovic. Čestný úspěch tápajících hostí zařídil střídající Rashford.

José Mourinho sáhl ve snaze o zlepšení chabých výsledků k překvapivému kroku v podobě nasazení Scotta McTominaye do tříčlenné obrany, ovšem v lepším rozpoložení do utkání vstupovali domácí a podle toho se odvíjel celý první poločas. West Ham se s ničím nerozpakoval, od úvodních minut zatlačil soupeře na vlastní polovinu a hned po pěti minutách slavil i gólový úspěch. Paulo Zabaleta nejprve obětavým skluzem udržel míč ve hře a chvíli nato přelstil obranu United. Jeho náběh na hraně ofsajdu a následný centr stály u zrodu průlomu skóre, neboť nabíhající Felipe Anderson efektní patičkou překonal bezmocného Davida de Geu a připsal si vůbec první zásah v novém působišti od letního příchodu z římského Lazia.

Přestože měli i nadále více ze hry rozjetí domácí, mohlo být v třiadvacáté minutě vyrovnáno. Ashley Young, jenž jako jeden z mála v dresu United hýřil aktivitou, totiž povedeným centrem vybídl k zakončení Romelua Lukakua, jenž tvrdou hlavičkou orazítkoval přední tyč. Víc toho však hosté směrem dopředu do přestávky nevymysleli, a aby toho pro zmar Mourinhova týmu nebylo málo, krátce před odchodem do šaten se West Ham prosadil podruhé. Andersonův roh prodloužil Diop na volného Yarmolenka, jenž sice se zakončením přes stínujícího hráče otálel, avšak nakonec jeho ránu tečoval Victor Lindelof tak nešikovně, že míč za přihlížení bezmocného De Gey zapadl přesně k tyči.

Po změně stran se již domácí uchýlili k bránění nabytého náskoku, zatímco José Mourinho sáhl ke změně rozestavení, když smolaře Lindelofa nahradil Marcus Rashford. A Manchesteru se záhy skutečně podařilo utkání zdramatizovat. Fellainiho gólovou hlavičku ještě mistrně vychytal Lukasz Fabianski, ovšem na šikovnou teč Rashforda na přední tyči po rohovém kopu již byl krátký.

Naděje United na zvrat ale měly jepičí život. Sotva tři minuty po Rashfordově snížení totiž hostující defenziva zcela selhala a zcela osamocený Marco Arnautovic po Nobleově kolmici tváří v tvář De Geovi suverénně vrátil svému týmu dvougólový náskok. Závěr utkání si tak již mohli rozbouření fanoušci West Hamu na londýnském olympijském stadionu poklidně vychutnávat a mohou slavit cenný skalp favorizovaného soupeře. Z pohledu Manchesteru naopak šlo o pokračování černé šňůry bez vítězství, která se napříč všemi soutěžemi protáhla na tři zápasy.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (23)

Přidat komentář
PePiG7

0-1 Lukaku

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

ovsem 30% davam vysledku 2:2

Reagovat
kolouch

Chtělo by to využít horší formy a nepohody v kabině MU a urvat tři body. COYI ! ! !

Reagovat
MCFC_8

1X

Reagovat
OnlyWHU

2:1 COYI!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska je sance 3:1 COYI

Reagovat
OnlyWHU

super tip

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Diky kluci,dneska jsem tomu veril hodne!! Davam si zrovna panaka,tak na nas na kladiva PS:Hrali jsme fakt vyborne,jen tak dal COYI

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
duloig

Presne tak kolouch treba využiť ich mizériu.Marko by mal hrať tak maybe 2:1 C O Y I ! !

Reagovat
OnlyWHU

Budu stručnej. Hráli jsme fakt skvěle a dokonale využili horší formy soupeře. Tohle je ta pravá satisfakce za začátek soutěže. Máme formu, ustálenou silnou sestavu, kéž by to trvalo pořád. Bratři kladiváři, dnešní noc bude dlouhá!!! COYI!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělý zápas. Po dlouhé době jsem nadšen nejen výsledkem, ale i herním projevem.

Reagovat
t0mmy33MCFC

Pellegrini

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
duloig

Tak max spokojnosť.A konečne aj to nasadenie a bitka o každú loptu(Zabaleta pri prvom góle)A sa mi páčilo že sme ešte aj v nadstavenom čase útočili a nebetónovali!! Ako to zvykol praktikovať snáď už bývalí Special One Murko A ešte dosť dôležitá vec - diktovali sme tempo zápasu !!! A keď Pellegrini na konci maču poslal na trávu odchovanca Dianganu ktorý mal skvelý debut za "Ačko" v pohári tak som cítil že sa dnes sundám ale pri spomienke že idem zajtra do práce tak som ostal smutný ale neľutujem,sundám sa potom,čas nezastavíš COYI ! ! !

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
smazaný uživatel

Manchester United prohrál na půdě West Hamu a pod ještě větší tlak se tak dostane jeho manažer José Mourinho. Red Devils uhráli v sedmi ligových zápasech jen deset bodů, stejně jako v sezoně 2013-14 pod vedením Davida Moyese. Celkem se jedná o nejhorší start United po 29 letech, tehdy měli touto dobou na svém kontě jen sedm bodů.

A zrovna je u toho Mourek, že prý nejkepší tréner

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je už fakt prúser,dochází trpělivost...nic nefunguje... Vedení MU budíček!!!

Reagovat
kaaspis

Jaktože nic nefunguje? Peníze tečou...to je u nich na prvním místě.

Reagovat
smazaný uživatel

Pelle stejne za to muze Pogba....

Dobre vam tak. Jinak Kladiváři vyborny vykon.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele