27. kolo
23.02.2019 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Newcastle si pohrál s oslabeným Huddersfieldem a uniká sestupu

Trápení Huddersfieldu nebere konce. Na půdě Newcastlu si Terriers připsali již třináctou prohru z posledních čtrnácti zápasů a zůstávají tak po výsledku 2:0 přikovaní ke dnu ligové tabulky. To družina Rafaela Beníteze slaví již třetí domácí výhru za sebou a úspěšně se sestupovému pásmu vzdaluje. Klíčovým momentem utkání bylo brzké vyloučení hostujícího Tommyho Smithe, které Newcastle potrestal dvěma slepenými góly v úvodu druhé půle.

Konečné skóre mohlo být ještě daleko výraznější, neboť dominance Magpies byla obzvláště po změně stran neoddiskutovatelná, ovšem střídající Kenedy s Longstaffem trefili pouze brankovou konstrukci a tyč huddersfieldské brány zvonila dvakrát i v poločase prvním. Tak jako tak mohou být domácí spokojeni se ziskem tří bodů i výkonem své rekordní posily Miguela Almiróna, jenž absolvoval plnohodnotný debut v novém dresu a vedl si před nadšenými tribunami St. James‘ Parku náramně.

Almirónovi v sobotu odpoledne k dokonalému výkonu chyběl snad jen vlastní střelecký zápis, který mohl přijít již ve dvanácté minutě, kdy jeho samostatný únik po lahůdkové akci skončil na tyči, kterou záhy orazítkoval i dorážející Salomon Rondón. Newcastle se však smůlou v zakončení nenechal rozhodit, pokračoval v tlaku, a právě na aktivním Almirónovi se ve dvacáté minutě vykartoval huddersfieldský kapitán Smith, který po nešetrném zákroku na lednovou posilu z Atlanty uviděl rovnou červenou kartu.

Do přestávky ještě Terriers dokázali úspěšně vzdorovat a uhájili čisté konto i díky tomu, že Rondón těsně před odchodem do kabin zahodil výbornou hlavičkovou příležitost, ovšem útočník Newcastlu si všechno bohatě vynahradil okamžitě po změně stran. Ze hry od úvodního výkopu ještě neuplynula ani celá minuta, když se Rondón ocitl na konci kombinace Longstaffa, Yedlina a Haydena a zabořil míč zblízka do sítě.

Sotva šest minut nato se pak Rondón ujal role nahrávače, precizním pasem vybídl k zakončení Ayozeho Péreze a poslední zbytky huddersfieldského odporu byly rozmetány na prach. Po zbytek druhé půle se již hrálo pouze na jednu branku a zdálo se, že třetí gól je jen otázkou času, avšak Kenedyho ukázková rána z voleje skončila jen na brankové konstrukci a stejně dopadl i neméně povedený kroucený pokus Longstaffa.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
MCFC_8

3:0

Reagovat
NuFc23

Povinne tri body. 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele